Jef Neve (solo), Black Flower, LABtrio, Antoine Pierre URBEX, Flying Horseman, Commander Spoon, N∆BOU, Roos Denayer, SUMI, Myrddin …

Omdat Gent Jazz deze zomer niet op de Bijlokesite mag neerstrijken met alles erop en eraan, doen we het van 8 tot 21 juli met alles eronder en eruit! Op de plek waar normaal de Garden Stage staat, vindt dan Gent Jazz 1.5 plaats – met (ruim) anderhalve meter afstand tussen de bezoekers.

Elke avond (17u – 00u) zorgen twee tot drie acts voor een gezellige, zomerse en vooral ook onvervalste festivalsfeer. Uiteraard strikt volgens de coronaregels: zittend, in bubbels tot vijftien personen en met een maximumcapaciteit van 400 personen.

Op de affiche: het kruim van de Belgische jazzscene! (hierboven vind je de eerste namen) Want even zag het ernaar uit dat die het deze zomer zouden moeten stellen met alleen maar livestreams, en dat wil je jazzmuzikanten écht niet aandoen. Dus van zodra we de kans zagen om hen terug veilig uit hun kot te krijgen, hebben we die met beide handen gegrepen.

Op Gent Jazz 1.5 zullen alle acts een volwaardige set spelen (+/- 75 minuten). En tussen de concerten door neemt een even straffe dj het van hen over. Een ‘normale’ festivaleditie wordt dit geenszins, maar we willen er alles aandoen om onze bezoekers deze zomer toch een paar memorabele concerten voor te schotelen én enkele onvergetelijke avonden te bezorgen.

Maar wacht! Er is meer! Na de concerten wordt de Bijlokesite omgetoverd in een gratis toegankelijke zomerbar, waar notoire jazzfans het beste uit hun platencollectie zullen laten horen. En op 11, 12, 19 en 21 juli serveren we over de middag (11u – 14u) bovendien een paar brunchconcerten.

Nóg meer? Absoluut! Omdat er dit jaar ook geen (echte) Gentse Feesten zijn, biedt Gent Jazz 1.5 op 17 en 18 juli eveneens onderdak aan Mardi Gras 1.5. Verwacht hetzelfde spektakel van onder de Gentse Stadshal, maar dan in een iets exclusievere setting.

Het volledig programma staat op gentjazz.com – meteen ook het enige adres voor de ticketverkoop. Tickets voor het avondluik kosten tussen 19 en 24 euro per persoon en moeten per bubbel (1 tot 15 personen) worden gekocht. Voor de brunchconcerten zijn afzonderlijk tickets te koop – eveneens per bubbel.

En om de honger te stillen, zorgen we ’s avonds eveneens voor verschillende foodtrucks. Ook hier vanzelfsprekend strikt volgens de coronaregels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz 1.5
Datum: 
8 – 21 juli 2020
Locatie: 
Bijlokesite, Gent

Reservatie:

Meer over