Golden Earring, De Staat, DeWolff, The Vices en Urban Dance Squad zijn genomineerd voor de KINK ICOON 2021 prijs. De KINK ICOON prijs is er voor de Nederlandse band, zanger of zangeres met het meest indrukwekkende oeuvre, een bijzonder jaar achter de rug heeft of juist met een overweldigend debuut is gekomen en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De afgelopen weken konden luisteraars van radiostation KINK hun suggesties voor nominaties doorgeven en daar zijn deze 5 bands uitgerold. Vanaf nu kan er via kink.nl gestemd worden. De uiteindelijke winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.

Op Koningsdag, 27 april 2021, zendt KINK de tweede editie van de KINKNL Top 100 uit, een door de KINK luisteraars samengestelde lijst met de beste alternatieve tracks van eigen bodem. Nieuw daarbij zijn dit jaar twee publieksprijzen: de KINK ICOON prijs voor belangrijkste Nederlandse act en de KINK KROONJUWEEL prijs voor het beste nieuwe Nederlandse nummer.

De in die KINKNL Top 100 uiteindelijk hoogst genoteerde track die het afgelopen jaar is uitgebracht krijgt daarvoor de nieuwe KINK KROONJUWEEL 2021 prijs.

“De vijf genomineerden staan voor dik 6 decennia ijzersterke Nederlandse muziek,” aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "Van oudgedienden Golden Earring tot de jonge honden van The Vices, deze rij van 5 Nederlandse helden laat zien hoe sterk we er voor staan in eigen land op muzikaal vlak".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over