Vandaag werden de nominaties voor de Ensor voor Beste Kortfilm bekend gemaakt. De uitreiking van deze Ensor zal gebeuren op vrijdag 14 september op het Filmfestival van Oostende. Net zoals de vorige jaren, zal er een onderscheid gemaakt worden tussen Animatie Kortfilms en Live Action Kortfilms. Voor deze Ensor is er een aparte, ervaren vakjury voorzien. Dit jaar zal deze bestaan uit regisseur Wannes Destoop, scenarist Angelo Tijssens, actrice Amaryllis Uiterlinden, D.O.P. Virginie Saintmartin en producente Emmy Oost. De genomineerden zijn een combinatie van zowel studentenfilms als professionele kortfilms.

De genomineerden voor de Ensor Beste Kortfilm zijn

Kortfilms Live action

POOR KIDS van MICHIEL DHONT - Fictie

De twintigjarige Max is een schipperskind en woont in een internaat voor kinderen zonder vaste thuissituatie. Tijdens de grote vakantie, wanneer de meeste kinderen terug bij hun ouders zijn, blijft Max er met zijn vrienden. Samen proberen ze een thuis voor zichzelf te maken.

GIRLHOOD van HELEEN DECLERCQ - Documentaire

Portret In 'Girlhood' wil filmmaakster Heleen Declercq het aangeleerde stereotiepe beeld over vrouwelijkheid doorbreken door naar haar eigen jeugd te kijken.

THE DAYS THE DOGS DISAPPEARED van Ruth Mellaerts & Boris Kuijpers - Fictie

‘The Day the Dogs Disappeared’ is een verhaal over angst en zijn verraderlijke retoriek. Als de Franse buldog van de familie Haese verdwijnt, probeert Anna haar geliefden te beschermen. Een gevoel van angst sijpelt langzaam het leven van de familie binnen…

Kortfilms Animatie

WILDEBEEST van Nicolas Keppens & Matthias Phlips

Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.

CERENITAS van Jef Dehouse

In een verlaten klooster op een eiland leidt een oude, eenzame monnik een sereen en monotoon leven. Zijn gemoedsrust wordt echter verstoord wanneer duidelijk wordt dat hij misschien toch niet zo alleen is.

LON van Nina Landau

Lon Landau is een beloftevolle Joodse decorontwerper wiens leven abrupt verandert wanneer hij tijdens WOII wordt opgesloten in de Dossin-kazerne in Mechelen. Lon besluit optimistisch te blijven en te doen wat hij best kan: droomwerelden bouwen. Een ode aan de kracht van verbeelding en toont hoe mensen ook in moeilijke tijden hun waardigheid bewaren.

Wie uiteindelijk de Ensor mee naar huis zal meenemen wordt bekendgemaakt worden tijdens de uitreiking op 14 september, tijdens Filmfestival Oostende. Op 15 september vindt vervolgens het Gala van de Ensors plaats in het Kursaal in Oostende.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over