In het interactieve MNM-programma Generation M getuigen jongeren op dinsdagavond over het fenomeen zelfverwonding. Op woensdag staat het programma dan weer in het teken van ADHD. De thema’s werden door de luisteraars zelf aangereikt.

Zelfverwonding

In het interactieve laatavondprogramma Generation M kiezen luisteraars zelf vaak het gespreksonderwerp. Zo gaf een luisteraar onlangs aan dat ze het over cutten of zelfverwonding wilde hebben. Vanavond getuigden heel wat luisteraars over het fenomeen.

Anonieme luisteraar: "Ik werd verliefd maar de liefde werd niet beantwoord. Daarom ben ik mezelf pijn beginnen doen. Als ik de pijn van het snijden voelde, had ik even minder pijn aan mijn hart. En dat deed deugd. Op dat moment weliswaar, want achteraf had ik telkens spijt."

Presenatrice Karolien Debecker laat zich in de studio bijstaan door Laurence Claes, professor psychologie aan de KU Leuven: "Zelfverwonding komt vaker voor dan gedacht. Onderzoek toont aan dat één op de tien vijftien- tot zestienjarigen zichzelf opzettelijk verwondt: Ze krassen, snijden of verbranden zichzelf."

ADHD

Woensdagavond staat Generation M dan weer in het teken van ADHD. Presentatrice Karolien Debecker krijgt woensdagavond acteur Timo Descamps op de vloer, die net ontdekte dat hij ADHD heeft. Timo Descamps: "Een dokter in Amerika testte mij op ADHD. Nu begrijp ik waarom ik geen zittend gat heb en alles altijd zo snel mogelijk moet gaan.”

Karolien laat zich ook bijstaan door ADHD-specialiste Marina Dankaerts, professor aan de KU Leuven.

Generation M over ADHD: op woensdag 6 november van 21 uur tot middernacht op MNM met Karolien Debecker

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over