Op woensdagavond 18 september staat het MNM-programma Generation M in het teken van jongeren en het outen van de seksuele geaardheid. Karolien Debecker wil vanavond samen met haar luisteraars achterhalen waarom het tegenwoordig nog altijd zo moeilijk is om uit de kast te komen.

Nog steeds worstelen heel veel jonge mensen met hun geaardheid en zichzelf. Dat bleek de afgelopen weken uit de vele reacties die Karolien Debecker kreeg tijdens Generation M toen ze haar luisteraars vroeg welke vragen en onderwerpen in hun leefwereld actueel zijn. “Uit de feedback die we gekregen hebben, blijkt dat veel jongeren aan zichzelf twijfelen, zich schamen of een stuk van hun identiteit verdringen”, aldus MNM-dj Debecker. “Er over praten is niet altijd evident, waardoor veel jongeren jarenlang met zichzelf in de knoop liggen. In de uitzending van vanavond willen we er wel over praten en samen met onze luisteraars op zoek gaan naar oplossingen. Bij wie kan je terecht? Wat kan je doen?”

Karolien belt ook met Pascal Smet, Vlaams minister voor Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen en zelf homo. Hoe heeft hij dit als tiener ervaren?

Generation M over “uit de kast komen”: op woensdag 18 september van 21 uur tot middernacht met Karolien Debecker op MNM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over