Hoofdcast gloednieuwe sprookjesmusical bekend!

Na de successen van ‘Roodkapje' en 'Hans & Grietje' presenteert Music Hall met 'De Prinses en de Toverspiegel’ komend seizoen opnieuw een interactieve sprookjesmusical voor jong én oud in de herfst- en kerstvakantie. Het zal een heel bijzonder avontuur worden, iets wat je nooit eerder kon beleven, niet in het minst omdat het een compleet nieuw verhaal is, ontsproten uit het sprookjesbrein van regisseur Brigitte Derks en op muziek van Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen.

Dat de hilarische kibbelende konijnen met West-Vlaamse tongval Whoppie en Floppie (Charline Catrysse en Michaël Zanders) na hun felgesmaakte doortochten in 'Roodkapje' en 'Hans en Grietje' terugkeren, werd tot groot jolijt van het publiek reeds bekendgemaakt, maar nu kennen we ook de rest van de superleuke hoofdcast. Zo mag zanger en creatieve duizendpoot Gene Thomas na eerdere musicalrollen als bultenaar Quasimodo in 'Notre Dame de Paris' (2009) en bokser Marcel Cerdan in 'Piaf, de Musical' (2015), in 'De Prinses en de Toverspiegel' zijn kunsten vertonen als Tovenaar. Yanni Bourguignon - bij het grote publiek vooral bekend als Cédric in de VTM-soap 'Familie' - en Rosanne Pits pakken als druivenplukker Flynn en Prinses Rosanna dan weer hun eerste hoofdrollen in een professionele musicalproductie.

In de beste sprookjes heb je het gevoel dat alles kan gebeuren en dat is ook in deze sprookjesmusical het geval. 'De Prinses en de Toverspiegel' neemt je mee op een magische reis vol humor, magie, vrolijke meezingers en aanstekelijke dansjes. Ook de ouders worden niet vergeten, want er werden vele dubbele bodems en subtiele verwijzingen met een knipoog in het verhaal verstopt.

Na het vallen van het doek is het trouwens nog niet gedaan met de fun, want dan kunnen de kinderen nog glunderend op de foto tijdens een meet & greet met de sprookjesfiguren! 'De Prinses en de Toverspiegel' is tijdens de herfst- en kerstvakantie te zien in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende. Tickets & info: www.musichall.be

Het verhaal

Er was eens een prinses met een magische toverspiegel. Elke dag gebruikte de prinses deze spiegel om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots verdwijnt. Een behoorlijk slechte timing, want de 18de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden.

Hoe weet ze nu welke keuze ze moet maken? Ze besluit het paleis te verlaten en op zoek te gaan naar een tovenaar met een glazen bol, in de hoop dat hij haar de toekomst kan laten zien zodat ze zeker de juiste prins uitkiest. Onderweg beleeft ze de spannendste avonturen en maakt ze nieuwe vrienden, waaronder het hilarische West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie.

Zal ze de tovenaar kunnen vinden? Hoe ziet haar toekomst eruit? En die van het koninkrijk? Hadden we nu maar een glazen bol…of een toverspiegel misschien?

Rosanne Pits

De Nederlandse Rosanne Pits studeerde dit jaar af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze de opleiding musicaltheater volgde. Afgelopen seizoen liep ze nog gewoon stage bij de sprookjesmusical ‘Hans & Grietje’, waarin ze het 'hulpje van de heks', de 'moeder van Grietje' en ‘Assepoester' mocht spelen. Rosanne maakte echter zo’n indruk op de makers, het publiek en iedereen bij Music Hall, dat ze nu voluit haar kans krijgt als Prinses Rosanna in de hoofdcast van ‘De Prinses en de Toverspiegel’, waarmee ze meteen bewijst dat sprookjes wel degelijk bestaan!

Praktisch

HERFSTVAKANTIE
Capitole Gent

  • Zaterdag 26 oktober 2019 - 14u (avant-première)

Stadsschouwburg Antwerpen

  • Zondag 27 oktober 2019 - 15u (première)
  • Maandag 28 oktober 2019 - 14u
  • Dinsdag 29 oktober 2019 - 14u

KERSTVAKANTIE
Ethias Theater Hasselt

  • Zondag 22 december 2019 - 14u

Capitole Gent

  • Maandag 23 december 2019 - 14u
  • Maandag 30 december 2019 - 14u

Kursaal Oostende

  • Donderdag 26 december 2019 - 14u

Duur voorstelling: ± 80 minuten zonder pauze
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Tickets & info: www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Prinses en de Toverspiegel
Datum: 
Vanaf 26 oktober 2019
Locatie: 
Capitole Gent

Reservatie:

Meer over