In 2015 is het precies honderd jaar geleden dat de legendarische Franse chansonnière Edith Piaf werd geboren. Om die verjaardag extra glans te geven, brengen Music Hall en Stage Entertainment de aangrijpende voorstelling ‘Piaf, de Musical’ van Pam Gems op de planken in Vlaanderen en Nederland.

Eerder maakten we al bekend dat Els de Schepper de titelrol van zowel de jonge als oude Piaf zal vertolken, en samen met Eddy Habbema ook de regie zal verzorgen. Nu kunnen we met trots ook de andere acteurs aankondigen.

Sébastien De Smet

Pierre wordt vertolkt door Sébastien De Smet. Hij maakte zijn musicaldebuut in ‘Suske & Wiske en de Spokenjagers’, en speelde daarna in onder meer ‘Daens’, ‘Dans der Vampieren’, ‘Shrek’, ‘Ben X’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ‘Lelies’. Hij speelt ook mee in het theaterfenomeen War Horse wat binnenkort te zien zal in de Stadsschouwburg in Antwerpen.
Sébastien verleent ook vaak zijn medewerking aan toneelvoorstellingen en speelde verscheidene rollen in tv-series. Binnenkort kun je hem aan het werk zien als Bernard in de film ‘Lee & Cindy C.’

Gene Thomas

Na zijn rol als Quasimodo in de Vlaamse versie van ‘Notre Dame de Paris’ is Gene Thomas opnieuw in een musical te zien. In ‘Piaf’ speelt hij Marcel, Piafs grote liefde.
Gene is vooral bekend als zanger en presentator. Samen met Gina Blondeel vormde hij zeven jaar de dancehitgroep X-session, daarna lanceerde hij zijn Nederlandstalige solocarrière. Hij presenteerde ook op de VRT en VijfTV, en is één van de gezichten van de muziekzender ‘Anne’.

Sven Tummeleer

Sven Tummeleer speelt Theo. Hij verleende zijn medewerking aan de musicals ‘Sweet Charity’, ‘Chess’, ‘Bubblin’ Brown Sugar’, ‘Mamma Mia!’, ‘Cabaret’ en ‘Tanz der Vampire’, zowel in Antwerpen als Berlijn. Hij leent ook zijn stem aan verschillende personages in de animatieserie ‘Wickie de Viking’.

Jasmine Jaspers

De rol van Madeleine wordt vertolkt door Jasmine Jaspers. Zij speelde eerder in onder meer ‘Fiddler on the Roof’, ‘Domino’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ’14-18’.
Jasmine speelde ook tal van gastrollen in tv-series als ‘Vermist’ en ‘Zone Stad’, en is binnenkort in de bioscoop te bewonderen als Gwen in ‘Lee & Cindy C.’, de debuutfilm van Stany Crets.

De acteurs die de rollen van Papa Leplee en Momone vertolken, maken we binnenkort bekend.

Over Edith Piaf, en de musical

Edith Piaf – echte naam Edith Giovanna Gassion – zou dit jaar 100 jaar zijn geworden, mocht ze niet op 10 oktober 1963 zijn overleden na een turbulent leven vol mannen, drank en drugs. Maar haar liedjes blijven onsterfelijk: La Vie en Rose, Padam... Padam, Milord, Les Trois Cloches en natuurlijk Non, je ne regrette rien... het is een lange en indrukwekkende lijst.
‘Piaf, de musical’, met een script van Pam Gems en de authentieke liedjes van Edith Paf, vertelt op een originele manier het levensverhaal van Edith Gassion, geboren in 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat. Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano. Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland.

Ondanks haar grote succes bleef Edith een onzekere, gekwetste en wispelturige vrouw die haar heil zocht in een turbulent liefdesleven, en in drank en drugs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Piaf de Musical
Datum: 
Vanaf 10 oktober 2015
Locatie: 
In Stadsschouwburg & Capitole Gent

Reservatie:

Meer over