Doordat de corona maatregelen zwaar hebben huisgehouden in de culturele sector, werden onlangs meer dan twintig voorstellingen van de vierde Tirade-reeks, genaamd Belgarije, afgelast. Voor alle duidelijkheid: dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat Stijn Meuris noch bij de pakken blijft neerzitten, noch van een kleintje vervaard is. Vandaar dit exclusieve aanbod.

Op zaterdagavond 26 december - tweede kerstdag - vanaf 20:30 uur speelt Meuris zijn 90 minuten durende monoloog éénmalig en volstrekt live tijdens een uniek streaming-event.

De avond wordt voor een zeer beperkt en virusbestendig publiek door een professionele ploeg gefilmd met multi-camera, honderd procent ‘in het moment’ - dus geen opname en zonder montage nadien. Of zoals Maggie De Block zou zeggen: “Het is wat het is.”

Vanuit de schitterende Academiezaal in Sint-Truiden neemt Stijn Meuris de draad weer op waar hij hem weken geleden tijdens de try-outs noodgedwongen moest laten liggen. Anderhalf uur lang kan de betalende kijker (tickets kosten 10 euro, een koopje) meegenieten van verhalen, schandalen, anekdotes en bedenkingen over het vreemdste jaar dat zowel de Belgen als de Belgische politici hebben meegemaakt.

In een onnavolgbare stijl, met veel energie, humor, verwondering én oprechte verontwaardiging raast Meuris doorheen 2020, om stil te staan bij de vaak surreële gebeurtenissen, beslissingen en figuren die de revue passeerden.

2020 niét overlopen doordat het even niet kan of mag, zou pas echt surrealistisch zijn.

Maggie zou zeggen: “Blijf in uw kot. En kijk!”

ZATERDAG 26 DECEMBER 20u30
TIRADE #4: Belgarije vanuit de Academiezaal in Sint-Truiden
Tickets via Artists Unlimited
vanaf donderdag 10u HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over