Jacques (Door van Boeckel) en Suzy Cammert (Chris Mathieu) hadden een luxueus leven vol feestjes en plezier. Tot het noodlot toesloeg… Ze kunnen hun leven niet loslaten en besluiten terug te keren naar hun tweede verblijf, een oude vierkantshoeve. Ze vervelen zich steendood en weten niet goed wat te doen met hun leven. Maar telkens die pietje-precies van een huisbaas (Theo van Baarle) binnenkomt hebben ze dolle pret! Toch hebben ze ook elke keer weer schrik.

Ze zijn bang dat hij eindelijk huurders vindt voor het spookhuis en dat hun rust verstoord wordt. Tot ze Simon (Michaël Zanders) en Fleur (Gerdy Swennen) leren kennen. Een jong koppeltje dat snel hun sympathie weet te wekken. Simon omdat hij grote fan blijkt te zijn van de bestseller boeken van Jacques en Fleur omdat ze een kindje verwacht waar Suzy altijd al naar uitkeek.

Het jonge koppel heeft echter niet zoveel geluk, hun financiële toestand is om te huilen. Simon probeert naar zijn grote voorbeeld een boek te schrijven maar zit met een writersblok. Als dan zijn irritante schoonmoeder Marcella (Linda Dhaene) nog in zijn nek zit te hijgen dat het sneller moet, blokkeert hij helemaal. Suzy wil hen kost wat kost helpen maar weet niet hoe. Ze roept daarom de hulp in van haar bewaarengel (Paul Peeters). Hij geeft een vage beschrijving van hoe ze zouden kunnen helpen en beide besluiten ze de raad ten harte te nemen. Maar zal het hen ook lukken het jonge koppel in de goede richting te duwen? Zal Simon ooit een bestseller schrijven en zijn gezin kunnen onderhouden? Vinden Jacques en Suzy eindelijk de rust die ze zochten? Een antwoord op al je vragen, valt maar op één plek te rapen! Haast je zo snel je kan naar het EWT theater in Deurne waar ze je het met geuren en kleuren zullen uitleggen.

“Geestig Zenne!” een komedie over geesten waarin alles wel geestig is. De gebruikte zinnen zijn tot in de puntjes doordacht en brengt het publiek meermaals aan het lachen. Gevatte quotes, grappige situaties en een prachtprestatie van de cast zorgden voor talrijke lachsalvo’s. Het stuk is ook helemaal naar deze tijdsgeest gebracht. Wie denkt dat Engelen saai zijn en nog per postduif werken heeft het helemaal mis. Ook bij Sint-Pieter is de technologie erop vooruit gegaan. Het is allesbehalve gemakkelijk om een geest te spelen en vooral om een geest niet voor de voeten te lopen. Vlak bij elkaar staan maar toch moeten doen alsof je collega’s er niet zijn is niet evident. Maar ook dit hebben ze allemaal uitmuntend gedaan. Perfecte timing is het belangrijkste in een komedie en die was er zeker en vast. Daarom ook een dikke pluim voor de regisseur, Frank de Kaey, die met dit stuk toch wel de puntjes op de i geplaatst heeft.

Weet je nog niet wat doen de komende weekends? Dan kunnen wij zeker en vast dit stuk aanraden. Een geestige komedie waarvan je zeker in de hemel bent!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: