Geert Hoste is King

Filip is Koning… Met deze woorden ging de eindejaarsconference ‘Geert Hoste King’ afgelopen zaterdag van start. Hij was zodanig in de wolken dat Filip koning geworden was, dat hij het publiek vergat te begroeten. Dit maakte hij ruimschoot goed bij het begin van het tweede deel.

Naar goede gewoonte nam hij ook deze keer politici en bekende Vlamingen op de korrel. Bij een terugblik op de troonswissel wordt meteen de toon gezet voor een arsenaal grappen over het Belgische koningshuis. Van Filip ‘the King formerly known as Prince’, Koningin Mathilde ‘Ijskoningin’ tot Albert de ‘Matrassenkoning’…

Op politiek vlak moest Elio Di Rupo het vooral ontgelden. Maggy De Block kreeg lovende woorden. Volgens een kwaliteitskrant, die niet bij name genoemd werd, had de meeste populaire politicus haasje-over gedaan met Bart De Wever. Deze actie zou hem een zodanig schouwspel bezorgd hebben dat hij onmiddellijk afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis.

Ook de ‘mooie’ dames ontbraken niet in Hostes betoog. Zo had hij te doen met Wendy Van Wanten omdat die in de TV-serie ‘Albert II’ een hoer genoemd werd. Hij vond het terecht dat ze genoegdoening eiste. Lesley-An Poppe krijgt het cachet van een iets te hard opgeblazen opblaaspop te zijn. De gescheiden Astrid Bryan zou na haar scheiding van den John op jacht zijn naar een dertiger met een bos lang haar.

Beide delen van de voorstelling werden besloten met een lied. Na het eerste deel kregen we een cowboylied, gebaseerd op een gevleugelde uitspraak van minister Hilde Crevits ‘A white hemd en a red tie’. Het tweede deel krijgt als einde een liedje over de slotzin van koning Filip als kroonprins: ‘De kers op de taart is een framboos’.

Naar goede gewoonte zal ‘Geert Hoste King’ op 1 januari uitgezonden worden op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Geert Hoste
Datum: 
22, 23, 26, 27 & 28 december 2013
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over