Op woensdag 22 november zetten de bekendste klankman van Vlaanderen en een Nederlandse komiek de deuren van hun woonst open voor Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. Naast Pascal Braeckman en Jan-Jaap van der Wal doet ook Urbanus een straf verhaal uit de doeken. Met een gigantische ‘choco’ bij de hand – een knipoog naar de bekende scène uit Hector – keert Urbanus 50 jaar terug in de tijd.

Urbanus ontvangt de cameraploeg in zijn thuishaven Tollembeek. Hij tapt al zijn hele leven moppen, maar dit verhaal is echt gebeurd. “Ik vertel het verhaal van Stafke met zijn Dafke”, klinkt het. Daarvoor denkt Urbanus terug aan het biljardtornooi van zijn nonkel Maurice (Sven De Ridder), dat hij als kind bijwoonde. Een tornooi tegen Brusselaar Stafke (Stefaan Degand). Met hem haalde Urbanus een kwajongensstreek uit die vooral zijn vriend Fernand zuur is opgebroken.

Ook Pascal Braeckman – gespeeld door Ruth Beeckmans – wordt terug naar zijn kindertijd gekatapulteerd. Zijn verhaal speelt zich af op zijn communiefeest in 1974. Een familiefeest dat hij zich nog lang zal herinneren. Jan-Jaap van der Wal (Ben Segers) vertelt ten slotte over een memorabele ontmoeting 10 jaar geleden. Op restaurant maakte hij toen kennis met Willem ‘De Neus’ Holleeder, één van de gevaarlijkste criminelen van Nederland. "Humor heeft één keer mijn leven gered", zegt hij. "Daar gaat dit verhaal over." Jan-Jaap mag immers van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: