Gaspard Augé, vooral bekend als de helft van de Franse band Justice, heeft zijn aanstaande debuut-soloalbum aangekondigd. Escapades verschijnt op 25 juni 2021 en eveneens vandaag kwam Gaspard met zijn nieuwe single Hey! naar buiten.

Eerder lichtte Gaspard Augé al een tipje van de sluier met zijn single Force Majeur dat in april verscheen.

De nieuwe single is vergezeld van een videoclip geregisseerd door de Zweedse Filip Nilsson die eerder al samenwerkte met o.a. Justice en Major Lazer. De clip is gefilmd in Turkije en toont een Mongoolse ruiter die viool speelt tijdens het paardrijden.

Luister hier naar Hey!

Gaspard Augé won samen met Xavier De Rosnay in 2019 een Grammy voor hun Justice-album Woman Worldwide. Maar terwijl Justice consequent aan nieuwe muziek werkte, vond Augé dat het tijd was om zijn muzikale identiteit buiten het duo te achterhalen. Hij wist dat hij iets instrumentaals wilde maken en vrijuit wilde experimenteren "zonder erover na te denken."

Voor Escapades werkte Augé samen met de Franse componist Victor le Masne, bekend van zijn werk met Chilly Gonzales en Metronomy's Joseph Mount. Het paar werkte in twee Parijse studio's: Enterprise, waar ze een synthesizer gebruikten die ooit behoorde tot Yes, en Motorbass Studios, die toebehoorde aan hun vriend Philippe Zdar van Cassius die in 2019 overleed.

Escapades verschijnt digitaal en fysiek op 25 juni 2021.

Tracklist:

1. Welcome
2. Force Majeure
3. Rocambole
4. Europa
5. Pentacle
6. Hey!
7. Captain
8. Lacrimosa
9. Belladone
10. Casablanca
11. Vox
12. Rêverie

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: