Op vrijdag 21 februari 2014 kopte het Nieuwsblad 'GAS-boete voor Els de Schepper'. We waren ten zeerste verbaasd om via een persartikel te moeten vernemen dat burgemeester Rudi Beeken van Tielt-Winge, Els de Schepper een GAS-boete wil geven voor het plaatsen van aankondigingspanelen.

Het verbaasde ons (Els de Schepper en haar management) nog meer omdat het gemeentebestuur en het Vlaams gewest  enkele dagen voordien de nodige vergunningen had toegekend en omdat de panelen exact op de aangeduide plaatsen werden geïnstalleerd. Blijkbaar vond iemand bij het gemeentebestuur van Tielt-Winge het toch nodig om onmiddellijk een GAS-boete procedure op te starten, de panelen te laten weghalen en de pers op de hoogte te brengen van dit 'ongemak'. Dit zonder eerst even te informeren bij het management, de firma die de panelen plaatste of GC De Maere. 

Binnenkort staat Els de Schepper in GC De Maere in Tielt-Winge met haar onewomanshow 'Els de Schepper Feest'. Een voorstelling die trouwens door de cultuurdienst van de gemeente  zelf wordt georganiseerd.

Normaal moet de organisator zelf voor lokale publiciteit en communicatie zorgen. Maar omdat wij een organisatie zijn die pro-actief werkt ondersteunen we de culturele centra maximaal en hebben wij in Tielt-Winge op eigen kosten een extra lokale affichecampagne voorzien. Dit met respect voor de wetgeving, geen wildplak dus.

Daarom vinden het eens te meer onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur en de burgemeester de pers te woord staat over een GAS-boete procedure, zonder eerst de betrokken partijen te informeren.

We begrijpen dat het binnenkort verkiezingen zijn en dat alle mogelijke manieren om op te vallen door sommige politici zullen worden gebruikt maar is dit de manier waarop een lid van een politieke partij getuigt van doordachte daadkracht en degelijk beleid toont?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over