Galine is Galine-Diana Kuyvenhoven. Wat startte als een soloproject, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band bestaande uit Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Noemie Wolfs), Sven Sabbe (Momoyo) en Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear). De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor electropop. Galine brengt frisse, actuele pop muziek, met subtiele electro accenten. Ze laat zich daarvoor inspireren door artiesten als Lapsley, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Lana Del Rey.

In december 2018 releaset ze, in samenwerking met Siemon Theys (The Guru Guru) haar debuut EP “Fabulae”: de fijne melodieën, tegendraadse riffjes, akoestische pareltjes en subtiele electrobeats geven een mooi staal van Galine's creativiteit, veelzijdigheid en feeling een goede popsong te schrijven. Een jaar later volgen de singles “Gravity” en “Riverflower”.

Dit alles gaat niet onopgemerkt voorbij: na een handvol lovende reviews kiest het Wilde Westen/De Kreun Galine als Lotto Wild Talent en wordt ze hun nieuwe 'Artist in Residence'. Ze schopt het o.m. tot de 'Revelations Stage' op het Sonic City Festival . Ze werd finaliste van vi.be's Sound Track, speelde shows in oa. de Handelsbeurs, AB en OLT en nam haar tweede EP op met Daan Schepers(High Hi, Eefje de Visser), een plaat die later dit jaar wordt uitgebracht.

“Van sommige artiesten weet je bij het eerste paar noten al: ja, dat gaat wat geven! Dat kan men ook zeggen van Galine: een jonge zangeres uit Kortrijk die zich breekbaar durft opstellen in haar songs - iets wat we alleen maar aanmoedigen. Haar talent werd de laatste jaren al vaker opgemerkt: ze is artists in residence in Het Wilde Westen en speelde al op een aantal internationale showcasefestivals”— Studio Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over