Deze zomer kan je ze onder andere gaan zien op Couleur Café !

Het Brusselse Bombataz wordt al eens het Belgische equivalent van 'De Jeugd Van Tegenwoordig' genoemd, maar ze zijn niet voor één gat te vangen. Naar eigen goeddunken plukken deze vier muzikale alleskunners elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synthhop, om uiteindelijk een onvergelijkbare cocktail te bekomen die te allen tijde even dansbaar is. Op hun eerste EP '¡Kapao!', (uit via Fake Records), voert Bombataz een vrijwel onmogelijke spagaat uit met een jaloersmakend gemak. Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum.

Check de nieuwe single 'Rodeo"
Rodeo is de tweede single van de EP ¡kapao! die Bombataz in Februari op de mensheid losliet. Het nummer is een brief van een arme muzikant die hopeloos verliefd is op een bevallige dame, die hem echter niet ziet staan. De worsteling met de ongrijpbare liefde wordt figuurlijk voorgesteld door een woeste rodeo. Bombataz zingt in alle talen en dit keer in het Spaans. Zo steken ze subtiel de draak met clichés en proberen ze de landsgrenzen te overstijgen.

Muzikale invloeden: Prince, MGMT, Justin Timberlake, D’Angelo, Manu Chao, Ambitious Lovers, Stuff. …

De clip kwam tot stand door een artistieke samenwerking tussen Yasmin Van der Raewelaert en cloudshaper (Vincent Wilms). Yasmin is een beeldende kunstenares en muzikante. Het uitgangspunt was dat de bandleden van Bombataz zelf zouden meespelen in de clip. Hendrik (toetsenist) speelt de arme muzikant die hopeloos verliefd wordt op de geliefde van maffiabaas Marco, vertolkt door Vitja Pauwels (zanger/gitarist). Casper (drummer) speelt cupido en schiet altijd raak met zijn liefdespijlen. Ruben (bassist) speelt de ruige handlanger van Marco de maffiabaas. De wulpse vriendin van Marco wordt gespeeld door Aurélie Bayad. De clip is opgebouwd uit absurde scènes en taferelen in een banale setting, de Belgische kust. Alle shots zijn gebaseerd op de tekst van de single ‘Rodeo’ en worden getoond als ‘snapshots’ zonder een bepaalde verhaallijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over