Froze maakte samen met Zanger Nol Havens van VOF De Kunst een herwerking van hun klassieker 'Suzanne', precies 37 jaar na de originele release van het nummer.

Heeft VOF De Kunst het over dezelfde Suzanne als Froze? Wellicht niet. En toch, iedereen kent wel een Suzanne in zijn of haar omgeving. Als je maar diep genoeg graaft in je geheugen. In 'Suzanne' neemt Froze ons terug naar zijn jeugd in de randstad. Van Scoutsfuiven in de lokale parochiezaal tot 'lekken' achter het frietkotkraam.

Al van jongs af aan ontwikkelde Froze een voorliefde voor kleinkunst. Samen met zijn vader, Lieven Tavernier, maakte hij eerder al een herwerking van het nummer 'De fanfare van honger en dorst'. Voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel schreef hij een cover van de Vlaamse klassieker 'Mia' van Luc De Vos. En dan nu... Suzanne.

Maar wat gebeurd er als je Suzanne 20 jaar later tegenkomt... Als je haar plots ziet zitten achter het vensterglas van het koffiehuis en een krop in de keel krijgt...

Producer Emilio ('Witte Wolke') stak de productie in een nieuw jasje terwijl Nol Havens ('VOF De Kunst') de vertrouwde melodie van het refrein inzong. Suzanne is terug, mooier dan ooit!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over