Hiphopper Froze (aka Fritz Tavernier) ruilde Gent vijf jaar geleden voor Brussel

Toen Froze enkele jaren geleden verhuisde van Gent naar Brussel begon hij spontaan brieven te schrijven. Deze korte stukjes over zijn avondturen in de nieuwe stad bracht hij uit in de audiovisuele reeks 'Brieven uit Brussel'. Daarna besloot hij om deze stijl van briefliteratuur ook door te trekken in zijn muziek. Want het schrijven van brieven is als het bedenken van liedjes, het is de perfecte manier om je gedachten te ordenen en je blik op de wereld te verduidelijken. Het album 'Brieven' is een introspectieve plaat waarbij de poppy sound compenseert voor de inhoud van de (soms) harde teksten, een rollercoaster aan emoties.

Een lange brief vol eerlijkheid en hartstocht. Zorgvuldig lezen, goed bewaren !

BRIEVEN

Gents hiphopper Fritz Tavernier verliet vijf jaar geleden zijn thuisstad voor een avontuur in Brussel. Het resultaat is Brieven, waarop de brag & boast-rapper van tien jaar geleden zich ontpopt tot een charismatisch woordkunstenaar met een bijzonder goed oor voor instrumentatie.

Brieven bevat een reeks intieme verhalen over onzekerheid, de wispelturigheid van het leven, dromen en verloren liefde. Bekende thema’s, anders verpakt. Een voorbeeld is 'FML', een licht ironische track waarin Froze vegetarisch wordt voor zijn vriendin maar de relatie op de klippen ziet lopen. Of 'Vogels', een hartverscheurend verhaal over zelfdoding. Instrumentaal bouwt de plaat verder op Ongekroonde Koning, het nummer waarmee hij in 2016 hoge ogen gooide in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

De voet gaat vaker dan vroeger van het gaspedaal. Luchtig optimisme, meeslepende melodieën en een eerbetoon aan de Lage Landen bij 'Suzanne' kruisen de degens. Op 'Himalaya RMX' grijpt de rapper terug naar zijn roots en lanceren hij en zijn collega’s een headbobber van jewelste met duizelende rijmelarij. Casa De Papel is van hetzelfde laken een pak, met inventieve flows en donderende punchlines.

Froze vraagt zich af of er iemand met dezelfde concentratie als hijzelf naar deze plaat zal luisteren. Hij mag gerust zijn. Brieven kroont de beste Belgische rapper. Er rest nog maar een vraag: wie is Guy?

In afwachting van het album dropte Froze zopas Himalaya (rmx)

Gent, Antwerpen en Brussel op één track, het gebeurt niet vaak. Op 'Himalaya' slaan Froze, Rick De Vik, Fatih, Pepe en Jay MNG de handen echter in elkaar, de crème de la crème van de Belgische underground hip hop. De productie werd verzorgd door Remi De Roeck. Het resultaat? Een banger formaat!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over