Drie jaar na het onverhoopte succes van de oervlaamse komedie Frits & Freddy, vond scenarist en producent Mark Punt het hoog tijd voor een vervolg: Frits werd opgepikt, Franky werd eraan toegevoegd en de film Frits & Franky werd geboren. Op zondag 2 november 2014 krijgen kijkers die de film nog niet hebben gezien en zij die er nogmaals van willen smullen de televisiepremière gepresenteerd om 20.25 bij VTM.

Terwijl Mark Punt in dit vervolg ook de regie in eigen handen neemt, blijft Frits Frateur (gespeeld door Peter Van den Begin) gewoon zijn eigen, Vlaamse zelf: een beetje boers, een beetje arrogant en redelijk crimineel. In Frits & Franky hokt Frits samen met zijn neef Franky (gespeeld door Sven De Ridder). Beiden zijn al jaren werkloos, niet bijster intelligent en straatarm.

Tot… de twee criminelen Klaas (Peter Paul Muller) en Nico (Jack Wouterse) na een geslaagde kraak hun buit kwijtraken wanneer hun handlangster Birgit (Georgina Verbaan) met de vluchtwagen crasht. Frits en Franky vinden een tas vol geld in de kofferbak. En wat doet een mens wanneer een koffer vol misdaadgeld bijna letterlijk op z’n hoofd valt? Het geld teruggeven, het overhandigen aan de politie of het zo snel mogelijk uitgeven? Frits en Franky kiezen resoluut voor het laatste. Ze zijn rijk en dat zal de wereld geweten hebben. Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd op Jolien (Eva Laurenssen) en door een roze bril kijk je niet altijd even helder…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: