(en stellen hun nieuwste film voor)

Na zijn hilarische avontuur in ‘Frits & Freddy’ is Frits nu helemaal terug ... En deze keer in het gezelschap van zijn neef Franky.

Fans van het eerste uur hebben er even op moeten wachten, maar het langverwachte vervolg op ‘Frits & Freddy’ maakt op 30/1, 1/2 en 5/2 eindelijk zijn debuut in de Vlaamse Kinepolis bioscopen en dit in aanwezigheid van de cast zelf. Het scenario werd opnieuw geschreven door Marc Punt.

‘Frits & Franky’ is net als zijn voorganger een zwarte komedie met een behoorlijk scherp randje en hoopt ook deze keer weer de filmsensatie van het jaar te worden. De vorige prent van Punt wordt immers met bijna een half miljoen verkochte bioscooptickets nog steeds
als een van de meest succesvolle Belgische film beschouwd sinds ‘LOFT’ in 2008.

“Wie ‘Frits & Freddy’ leuk vond, komt met ‘Frits & Franky’ zeker opnieuw aan z’n trekken. Door het introduceren van een reeks nieuwe karakters, voorkomen we om in herhaling te vallen. Te vaak zijn sequels immers meer van hetzelfde en daar had ik echt geen zin in. En het lijkt me sowieso de hoogste tijd dat er nog eens een echt grappige Vlaamse film komt. Dus in ‘Frits & Franky’ is er niemand zwaar depri, getraumatiseerd, drankverslaafd of ongeneeslijk ziek,” aldus regisseur Marc Punt.

Korte inhoud van de film:
Wat doet een mens wanneer een koffer vol misdaadgeld bijna letterlijk op z’n hoofd valt? Dat geld teruggeven, het aan de politie bezorgen of het zo snel mogelijk uitgeven? ‘Frits en Franky’ kiezen resoluut voor het laatste. Ze zijn rijk en dat zal de wereld geweten hebben!
Peter Van den Begin herneemt hierbij z’n rol van Frits Frateur. Sven De Ridder speelt Frits’ neef, Franky.

‘Frits & Franky’ werd, net als ‘Frits & Freddy’, geproduceerd zonder de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Geniet dus nu als allereerste van ‘Frits & Franky’ tijdens de avant-premières in Kinepolis met de aanwezigheid van de acteurs!

Woensdag 30 januari : Kinepolis Antwerpen - 19u45 (in aanwezigheid van de volledige cast)
Vrijdag 1 februari : Kinepolis Hasselt - 19u45 (in aanwezigheid van de cast met o.a. Peter Van Den
Begin & Marc Punt )
Dinsdag 5 februari : Kinepolis Gent - 19u45 (in aanwezigheid van cast met o.a. Sven De Ridder & Marc Punt)

Voor tickets of bijkomende informatie over de avant-premières van ‘Frits & Franky’, ga naar
www.kinepolis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: