Na vijf succesvolle seizoenen op televisie krijgt de komische serie ‘De Zonen van Van As’ vanaf 7 december een tweede leven in de bioscoop met de langspeelfilm ‘De Zonen van Van As – De Cross’.

Naast pater familias Jaak Van Assche tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen,Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer. Naast hen duiken nog tal van andere verrassende namen op waaronder Camilia Blereau, Luk Wyns, Vincent Van Sande, Carlos Schram, Daan Hugaert en Jakob Beks. Zanger Sam Gooris, wielrenners Tom Meeusen, Erwin Vervecken en Niels Albert, veldrijders Bart Wellens, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, en last but not least sportcommentatoren Paul Herygers en Michel Wuyts zorgen dan weer voor leuke cameo’s in de film.

Bekijk hier de eerste beelden:

Korte inhoud
Na een beroerte werd de inmiddels hoogbejaarde oprichter Frans Van As (Jaak Van Assche) verplicht om het rustiger aan te doen en zijn ‘Grond- en afbraakwerken Van As NV’ definitief over te dragen aan kleindochter Linde (Rilke Eyckermans) en haar man Dick (Ben Segers). Ze boeren goed en binnenkort zijn ze zelfs lokale hoofdsponsor van een prestigieuze cyclocrosswedstrijd. Wanneer een aangestoken brand daags voor het evenement voor aanzienlijke schade én grote vertraging op de planning zorgt, denkt Frans dat een jaloerse concurrent zijn kleindochter wil saboteren. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Op de vooravond van de cross blijkt de oorzaak van alle onheil echter in een wel héél verrassende hoek te liggen… Wanneer de cyclocross op een ware veldslag dreigt uit te draaien, bundelen (bijna) alle Van As’en de krachten in een poging het noodlot tijdig af te wenden en de eer van het bedrijf én de familie te redden.

Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thysen de regie was in handen van Thomas De Cock. Thomas regisseerde eerder de series ‘David’, drie seizoenen van ‘De Zonen van Van As’ en ‘Gina en Chantal’. ‘De Zonen van Van As – De Cross’ is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid en wordt vanaf 7 december in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

DE ZONEN VAN VAN AS - De Cross: een straffe actiekomedie uit pure Vlaamse klei (en veel modder).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: