Frans Bauer @ Stadsschouwburg

Op de voorlaatste dag van 2013 heeft Frans Bauer veertig kaarsjes uitgeblazen. De chouchou van Vlaanderen trakteerde zijn fans op een fonkelnieuw album met de profetische titel 'De mooiste jaren komen nog'. Om het feest compleet te maken, tourt sympathieke Frans begin dit jaar door Vlaanderen. Hij gaf het startschot van die concertreeks in een kwasi uitverkochte Stadsschouwburg van Antwerpen.

Bauer verwende zijn fans met nieuwe liedjes maar ook de grootste hits en dé surprise… bracht enkele covers toen hij vertelde over zijn jeugdjaren. Zelfs een Tom Jones medley bracht menig fan in prima stemming. En dat weet je wat dat betekent bij Frans : lichtjes die flikkeren, sjaals die van links naar rechts gaan en bij momenten zin in een ware polonaisedans! Frans Bauer concerteerde 2 x een uur en in het tweede deel had de Stadsschouwburg veel weg van een volksfeest. De fans lusten zijn nieuw album als koek en vooral de nieuwe singel DOE NOU NIET knalse in het theater!

De nieuwe langspeler van Frans Bauer is een week na de release op de eerste plaats van de Album Top 100 binnengekomen. Voor de goedlachse zanger uit Fijnaart is 'De mooiste jaren komen nog' al zijn dertiende nummer 1-album, en het tweede dat hij samen met Laurens van Wessel heeft geschreven. Ook de fans zijn superblij met de plaat. Zij waren er als de kippen bij en zorgden eind vorig jaar voor een overrompeling op de signeersessies tijdens de promotietournee.

Jong en energiek

“Het album is het afgelopen anderhalf jaar ontstaan uit liedjes die ik heb verzameld en die mij aanspreken”, vertelt Frans Bauer. “De titel slaat op mezelf. Ik ben eind december veertig geworden en wil nog ontzettend veel dingen doen. Mijn leeftijd doet me niet zo heel erg veel want ik voel me jong, energiek en gelukkig. Maar op je veertigste sta je wel even stil en kijk je eens achterom naar alles wat je is overkomen in je leven. En ja, dan sluit je toch wel een periode af en begin je aan een nieuw hoofdstuk.”

Op de cd staan veertien typische Frans Bauer-tracks. “Het levenslied komt ruimschoots aan bod, maar wel met een frisse jas aan. Het nummer 'Kleine zigeunerjongen' ligt me na aan het hart. Zo noemde mijn vader mij vroeger altijd. Ik heb het speciaal voor hem geschreven en toen hij het voor het eerst hoorde, kwamen de tranen in zijn ogen.” Frans vindt 'Jij bent mijn kind' het mooiste nummer dat hij ooit heeft gemaakt. “Het is ontstaan in Groningen. Ik was daar tijdens de kerstdagen om cadeautjes uit te delen aan kinderen die ernstig ziek waren. Dat heeft mij ertoe aangezet om een liedje te maken voor mijn eigen kinderen.”

Op slag verliefd

De voorbode van het nieuwe album is de spraakmakende hitsingle 'Doe nou niet', een aanstekelijke oorwurm. “En een liefdeslied”, vult Frans Bauer aan. “Want het gaat over de eerste ontmoeting met mijn vrouw Mariska. Hoe het nummer is ontstaan? Ik zat thuis liedjes op te nemen terwijl de kinderen op de achtergrond aan het spelen waren. Na een tijdje begonnen ze ruzie te maken en ik waarschuwde hen: hé jongens ophouden, doe nou niet, stoppen! Enkele dagen later beluisterde ik mijn opnamen en ik hoorde mijzelf voortdurend roepen: schatten, doe nou niet! Toen moest ik in een flits terugdenken aan de eerste keer dat ik Mariska zag. Zij werkte vroeger in het zalencentrum van haar ouders. Ik was op slag verliefd op haar, maar zij zag mij niet staan. En daar gaat het liedje over: doe nou niet of je mij niet ziet.”

Nieuwe concerttour

Begin 2014 bouwt Frans Bauer een feest in Vlaanderen en pakt hij uit met de grootse concerttour 'Frans Bauer - Live In Concert IX'. Frans trapte de tour afgelopen zaterdag af in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Net als de vorige tournees is 'Frans Bauer - Live In Concert IX' een avondvullende show met een lach, een traan en veel gezelligheid. Onder begeleiding van de 9-koppige Holland Showband brengt Frans Bauer de allermooiste levensliedjes en de grootste schlagers. Naast zijn hits staan de zelfgeschreven nummers van het nieuwe album centraal. De populaire zanger brengt zelfs liedjes die nog niet zijn uitgebracht!

Tourdata die volgen:

  • 08/02 Soeverein Lommel
  • 14/02 Expo Kortrijk
  • 15/02 Kursaal Oostende
  • 22/02 Oktoberhallen Wieze
  • 15/03 Brabanthal Leuven
  • 21/03 Capitole Gent

Info en tickets: 070 25 20 20 of www.sherpa.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Frans Bauer
Datum: 
zaterdag 11 januari 2014
Locatie: 
Stadsschouwburg, Antwerpen
Meer over