Frankie Fame brengt zijn eerste LP ‘Frankie Fame’ uit op 16/4/2021. Op 12/2/2021 verschijnt de eerste single van het album: ‘Mellow Jitter’. Mellow Jitter is een indie-pop song over hoe je veranderingen in je leven/liefdesleven op een suave manier tegemoet kan gaan.

Begin zijn twintiger jaren was Frankie de frontman van de funky ruimte-popband 'Skinny Dynamite'. Daar bloeide hij op door de energie van live optreden en de verbinding met het publiek. De band deed het jarenlang goed, met veel opwindende optredens in regio Antwerpen.

Hij stopte met live spelen en begon thuis geluidsopnames te bestuderen. Sindsdien is hij op zoek naar zijn eigen unieke geluid. Die sound heeft vorm gekregen na veelvuldig experimenteren: de sleutel ligt in de mix van zang, synths, beats en de liefde voor groove.

Frankie’s muzikale kennis is grotendeels onderbewust; muziek stroomt door hem heen in willekeurige flitsen van kosmische inspiratie. Frankie leerde te cultiveren wat hij 'Space' noemt: de sfeer zo beïnvloeden dat hieruit inspiratie en creatie op een natuurlijke manier vloeien. Door Space kunnen ideeën uit het niets ontstaan, zoals opborrelende gitaarriffs of een sound die je hoger tilt. Of een weerkaatsende energie die wordt gecreëerd door specifiek gekozen muzikanten in een kamer te plaatsen.

En nu, met een team van co-producer Tobie Speleman en andere goede vrienden achter hem, heeft de Fame-trein het station verlaten. Bestemming: Kosmos.

LIVE
21/4/2021 TRIX, Antwerpen

Beluister de single HIER.
Check de video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over