Afgelopen zomer presenteerde zich als een zwoel speelveld voor Frankie Fame, waarin dito brouwde aan zijn tweede album, FRAME (release 17/11). Getuige daarvan: de eerder gereleasde singles Aching of the Times, As Long, Lychee en White Eyed. In zijn nieuwste single Now I know is die muzikale zomer effectief afgelopen en toont Frankie Fame zich voor het eerst fragiel.

“Now I know is my most personal recorded song to date, a song where I show my more emotional side. (...) With introspective lyrics that are more elusive than concrete. - Frankie Fame

Maar wat moet jij weten?

Dat Frankie Fame met zijn vijfde single serieus opbouwt naar de albumrelease van FRAME op 17 november. Met zijn tweede album wil Frankie Fame oprechte popmuziek brengen zonder te serieus te zijn. Toch komt Now I know vanaf de eerste noot binnen en zet het zich daarmee recht tegenover de meer vrolijke singles Lychee en As Long. Dat doet hij trouwens bewust, want FRAME is een sonische collage van ideeën, gevoelens en concepten. Omgetoverd tot hapklare songs natuurlijk.

De equipe die hij daarvoor heeft opgetrommeld heeft daar namelijk al rijkelijk ervaring mee: Tobie Speleman (The Haunted Youth, blackwave., Isolde Lasoen, …) en Willem Ardui (blackwave.) wéten hoe je die mix aan emoties perfect capteert op een plaat. Zo hoor je in Now I Know een meeslepend strijkersarrangement van die laatste waarmee hij een meeslepende groove gewoon prompt naast de kwetsbare lyrics van het nummer plaatst. Of zoals Frankie Fame het mooi zag samenkomen in de studio: turning shit into flowers.

Dus koop jezelf die bloemen in de vorm van een ticketje voor aankomende shows van Frankie Fame. Op 20/12 (sold out) en 21/12 zie je hem aan het werk in Vooruit! in het voorprogramma van Blackwave. Maar noteer vooral de show in Trix op 14 maart waarmee hij FAME op het Antwerpse publiek loslaat.

Ziezo, dat weet je nu.

Luister HIER
Bekijk de video HIER

LIVE

  • 20/12 VierNulVier, Gent - blackwave support (SOLD OUT)
  • 21/12 VierNulVier, Gent - blackwave support

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over