Het weer laat het nog niet meteen vermoeden maar de zomer komt er aan....of dan toch de zomerevenementen.

De Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde zijn traditioneel de opener van de zomerse festiviteiten met op vrijdag 24 juni, zaterdag 25 en zondag 26 juni weer een pak aan bekende maar vooral interessante artiesten.

Eerder maakten de organisatoren, Brouwerijen Roman en Liefmans en het organisatiebureau Pete's promotions al bekend dat ze dit jaar voor een best-off-editie zouden kiezen. In dat kader werden Milk inc en les Truttes al aangekondigd. Zij komen allebei met hun jubileumshow naar Oudenaarde want beide groepen bestaan dit jaar 20 jaar!!!

Dat we dit jaar een meer dan indrukwekkende affiche zullen hebben mag al helemaal blijken uit de nieuwe namen die worden bekendgemaakt. Zo zal op zaterdag 25 juni om 21u Frank Boeijen langskomen. Frank boeijen was er - net als Milk inc. - al bij tijdens onze 1ste editie van de AB Bierfeesten. Hij brengt een mix van nummers uit zijn recente album 'Land Van Belofte' en vooral zijn vele grote hits. Frank Boeijen doet tot juni nog een theatertour door Belgie en Nederland waarbij hij na al die jaren nog steeds de zalen moeiteloos uitverkoopt. Frank Boeijen mocht dus zeker niet ontbreken op deze Best-off-editie van de AB Bierfeesten.

2 jaar geleden zijn we bewust begonnen met het plaatsen van artiesten uit de jaren 70 en 80 en veelal buitenlands. Dat willen we ook nu blijven behouden wegens groot succes. Dat hebben de doortochten van Kim Wilde en Kid Creole & The Coconuts vorig jaar wel bewezen....Voor dit jaar zijn we niet weinig fier dat de Engelse groep The Stranglers op vrijdag 24 juni zal komen optreden. Zij kenden meerdere wereldhits in de jaren 80 als 'No mercy', 'Always The Sun', 'Skin Deep' en het onvergetelijke 'Golden Brown'. Hun optredens worden nog steeds gekenmerkt door hun energieke set waarbij sfeer centraal staat. Ongetwijfeld een verrassende groep op deze editie van de AB Bierfeesten!!!!

Ook de tradtionele schlagerdag op zondag krijgt vorm. Zo kunnen we nu al de optredens aankondigen van Gary Hagger, Evelien Cannoot, Willy Sommers en om de sfeer uit de jaren 90 terug te halen Get Ready!!!!

Zoals intussen bekend dienen ook wij rekening te houden met de terreurdreiging. Vandaar dat het aantal toegangen tot de grote markt zal beperkt worden en er ook toegangscontrole zal worden uitgevoerd. De politie volgt een en ander op de voet op en afhankelijk van de gebeurtenissen zullen de gepaste maatregelen worden voorzien. Wat die concreet zijn wordt pas later bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: