Françoiz Breut is een zangeres en beeldend kunstenaar, die nu al 15 jaar in Brussel woont. En derhalve een goed bewaard geheim in Nederlandssprekende kringen.

Haar eerste album komt aan de oren van Calexico, die haar Ma Colère coveren. En revanche zingt ze live met Calexico mee op Ballad of cable hogue en Si tu disais. Op haar eerstvolgende album verschijnen behalve Joey Burns van Calexico ook de Franse zanger en comedian Philippe Katerine, componist Yann Tiersen en de Belg Sacha Toorop. Ze blijft intussen actief als hoes- en boekontwerper. Haar vorige, 6de album Zoo nam ze op bij Adrian Utley, gitarist van Portishead.

En nu is er haar 7de album: Flux Flou de la Foule dat in april uitkomt. Ze maakte het samen met producer Marc Meliá Sobrevias, die vanuit Mallorca via Barcelona ook Brussel verzeilde. Ze slaagt erin om met een taal, verhalen en een muzikaal palet van vandaag een sound te creëren die aansluit bij het klankdecor van dit tijdperk, zonder in een mode mee te lopen..

Maak kennis met een eerste nummer : Mes péchés s’accumulent (clip uit op 14/01)
"J‘aurais pu faire un concept album sur les Sept péchés capitaux, mais je me suis contentée d’écrire sur le soi-disant pêché de chair. Je voulais quelque chose de lascif, de chaud sur l’exploration des corps en les considérant comme des paysages. C’est la seule chanson d’amour du disque." zegt ze hier zelf over. De sfeer is broeierig: "Ik wilde iets wulps, iets warms over het verkennen van lichamen als landschappen."

Tips: 'Canicule' = hittegolf, en het nummer gaat dus niet over perziken maar over de zonden van 'het vlees'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over