Heel wat mensen zijn al jaren tevergeefs op zoek naar een familielid dat uit hun leven verdween. Ze hopen op een dag de puzzel te kunnen vervolledigen en echt familiegeluk te kunnen beleven. Vind Mijn Familie wist in de eerste aflevering - die bekeken werd door 703.091 mensen (live +3) - al 2 mensen bij deze zoektocht te helpen. Op maandag 7 april 2014 gaat Francesca Vanthielen samen met Roosje (51) op zoek naar haar twee oudere broers, maar eerst helpt ze Darren (42) bij het opsporen van zijn vader, die hij al meer dan 20 jaar niet meer gezien heeft.

Darren zoekt zijn vader Victor

Darren groeide op in Engeland, in een arbeidersbuurt bij Sheffield. Daar beleefde hij een mooie, zorgeloze jeugd tot zijn ouders op zijn 15de uit elkaar gingen. Zij gingen elk bij hun nieuwe partner wonen en Darren bleef op deze jonge leeftijd achter in zijn ouderlijk huis. In het begin had hij het er erg naar zijn zin, maar na een tijdje geraakte hij het beu. Het contact met zijn ouders verwaterde en toen Darren op zijn twintigste zijn job verloor, besloot hij zijn leven helemaal om te gooien: hij kwam naar België, gewapend “met 500 frank en een fiets”. Darren vond snel werk als vrachtwagenchauffeur in de haven van Antwerpen en werkte hard om hier een leven op te bouwen, met succes.

Darren had als kind altijd een goede band met zijn vader Victor en hij miste hem steeds meer. Hij had zijn papa maar één keer bezocht in diens nieuwe huis en had hier geen adres meer van. Darren besloot op goed geluk naar Engeland te reizen en zijn vader te zoeken, maar vond hem niet in het doolhof aan arbeiderswoningen. Ook bij het bedrijf waar zijn Victor werkte, kon hij niet terecht, want dat was failliet gegaan. Later hoorde Darren via zijn moeder dat zijn vader naar Spanje verhuisd was en liep het spoor dood, tot zijn grote spijt. Hoe zou “opa Engeland” er nu uit zien? Leeft hij nog? Hoe gaat het met hem? Darren hoopt hartsgrondig zijn vader via Vind Mijn Familie terug te vinden om een antwoord te krijgen op deze vragen én om de man kennis te laten maken met zijn 5 kleinkinderen, waar hij momenteel het bestaan niet eens van afweet.

Roosje zoekt haar broers Frans en Alex

Toen Roosje vijf was, werd haar moeder erg ziek. Samen met haar zus Elisabeth werd Roosje naar een internaat gebracht. Hun oudere broers Alex en Frans bleven wel thuis wonen, maar vier kinderen opvoeden was te veel voor hun vader. Roosjes moeder is niet veel later overleden. Zij en haar zus groeiden op in het internaat. Nog één keer kwam haar vader Roosje bezoeken, samen met haar broer Frans. Daarna bleef het stil.

Toen Roosje 22 was, trok ze haar stoute schoenen aan en ging ze zelf naar haar vader op zoek. Helaas moest ze toen vaststellen dat de man overleden was. Van haar broers heeft ze sindsdien geen enkel spoor meer. Ze weet niet waar ze wonen en weet dus ook niet waar te beginnen. Samen met haar dochter Tatjana blijft Roosje hardnekkig zoeken, maar voorlopig zonder succes. Met de hulp van Vind Mijn Familie hoopt ze eindelijk haar broers terug te vinden.

Vind mijn familie vanavond om 20.35 uur bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: