Eerste soloalbum sinds 2010, shows in Helmond, Volendam, Breda en Venlo eind oktober

Het nieuwe album ‘Forever Home’ van Shadwick Wilde is nu uit en brengt de uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter in oktober naar Nederland voor een viertal clubshows. ‘Forever Home’ is het eerste soloalbum van Wilde sinds ‘Unforgivable Things’ uit 2010, in de tussenliggende periode is Wilde, die in zijn tienerjaren enige tijd in Amsterdam woonde, vooral actief geweest met Quiet Hollers, waarmee hij als frontman ondertussen vier albums heeft uitgebracht en meermaals door Nederland heeft getoerd. Met het door Ken Coomer (voormalig drummer van Wilco en Uncle Tupelo) geproduceerde ‘Forever Home’ onder de arm speelt Wilde een viertal clubshows in achtereenvolgens Helmond, Volendam, Breda en Venlo.

Het nieuwe soloalbum ‘Forever Home’ wordt gekenmerkt door een zekere dualiteit, maar blijft tegelijkertijd harmonieus in balans. Op ‘Forever Home’ wil Wilde ruimte geven aan de zachtheid van de mooie dingen van het leven – verbinding, muziek, natuur, familie – en tegelijkertijd de realiteit van onze kwetsbaarheid omarmen; omgaan met angsten en depressies die gepaard gaan met het leven op een planeet in nood, en proberen de moed erin te houden in een sociaal landschap dat snel verslechtert. Dat doet hij op een basis van americana met breed uitwaaierende invloeden uit andere genres.

Shadwick Wilde leidde in zijn jonge jaren een rondtrekkend bestaan en woonde in steden op grote geografische afstand van elkaar zoals San Francisco, Havana en Amsterdam. In Louisville, Kentucky vond hij een relatief stabiele thuisbasis vanuit waar hij zijn creatieve bezigheden verder kon ontplooien. Aanvankelijk als gitarist in een reeks punk- en hardcorebands, maar al gauw begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Met in 2010 zijn soloalbum ‘Unforgivable Things’ als eerste resultaat, om vervolgens met Quiet Hollers in de periode van 2013 tot 2022 vier albums uit te brengen.

De trouwe schare fans die Wilde met Quiet Hollers in Nederland heeft opgebouwd is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van het tweede en titelloze album van de band uit 2016, meer specifiek het melancholische, post-apocalyptische nummer ‘Mont Blanc’, afkomstig van die plaat. Sindsdien toerde de band driemaal door Nederland, met meerdere uitverkochte clubshows en veel positieve media-aandacht. Wilde heeft een sterke band met ons land, zowel zijn vader als zijn oma van moeders kant komen uit Nederland.

NL tour Shadwick Wilde oktober 2023

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over