Radiostation KINK zendt vrijdag 5 februari om middernacht het dan net verschenen nieuwe Foo Fighters-album Medicine at Midnight integraal uit, voorzien van track-by-track commentaar van de band zelf. De unieke uitzending is het startschot van een volle Foo Fighters-week op de zender.

Voor wie niet op kan of wil blijven is er vrijdag overdag een herkansing: gedurende dag komen alle tracks van het tiende studio-album van de band opnieuw voorbij, voorzien van het commentaar van de bandleden. In het programma Vrijdag CorVee hebben DJ's Eric Corton en Michiel Veenstra een exclusief interview met zanger Dave Grohl. Luisteraars maken verder de hele week kans om het album op vinyl te winnen, inclusief een Foo Fighters t-shirt.

"Foo Fighters zijn net als wij (Kink FM) begonnen in 1995 en draaien al 25 jaar mee op topniveau", aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "Klassiekers van de band als Everlong, The Pretender en Wheels doen het onafgebroken goed in de KINK 1500 en ook hun nieuwe materiaal is ouderwets goed - niet voor niets zijn twee van de al uitgebrachte singles uitgeroepen tot KINK XL".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over