De Foo Fighters zijn door de luisteraars van radiostation KINK verkozen tot meest iconische artiest aller tijden. De band rond Dave Grohl wordt op de voet gevolgd door Pearl Jam en Muse.

De afgelopen weken konden de luisteraars van KINK hun favoriete artiesten aller tijden doorgeven voor de KINK ICON Top 150, die van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari wordt uitgezonden. De top 10 wordt gecompleteerd door Nirvana, Metallica, Radiohead, Editors, Rammstein, Arctic Monkeys en David Bowie. De hoogst genoteerde Nederlandse naam is De Staat, zij zijn op de 17e plek geëindigd. De volledige lijst is te zien op KINK.nl.

Tijdens uitzending van de KINK ICON Top 150 worden van alle artiesten minstens twee tracks achter elkaar gedraaid, met meer nummers naarmate de hogere noteringen aan de beurt zijn. De lijst is op vrijdag van 10 tot 18 uur te horen, in het weekend tot 19u. De KINK ICON Top 150 wordt gepresenteerd door ondermeer Eric Corton, Michiel Veenstra, Tessa Mol en Metha de Vos.

"De KINK ICON Top 150 laat een dwarsdoorsnede zien van wat de gemiddelde KINK-luisteraar in de platenkast of in playlists heeft staan", aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "Dat de nummer één is weggelegd voor een band die al 25 jaar aan de weg timmert en nog geen maand geleden een ijzersterk nieuw album heeft uitgebracht vat perfect samen waar KINK voor staat: de beste alternatieve rock uit het verleden maar ook zeker van nu: gitaarmuziek is springlevend!".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over