Niemand minder dan Foo Fighters is bevestigd als de eerste headliner voor Pinkpop 2015. Foo Fighters sluit het festival op zondag 14 juni af. Pinkpop wordt volgend jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf.

Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan tien miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat. De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2015 naar Landgraaf met het nieuwste album onder de arm; vorige week verscheen het achtste studioalbum genaamd ‘Sonic Highways’. De plaat werd onder leiding van producer Butch Vig in acht verschillende steden in de VS opgenomen. De gekozen steden hebben volgens de band allemaal een bijzondere muzikale en culturele historie. In Seattle, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, New Orleans, New York en Washington vormden gesprekken en ontmoetingen met de lokale muziek legendes de inspiratie voor de nummers die ook in die steden werden opgenomen. "This album is instantly recognizable as a Foo Fighters record, but there's something deeper and more musical to it. I think that these cities and these people influenced us to stretch out and explore new territory, without losing our ‘sound'.” aldus Grohl. Zie www.foofighters.com voor meer info. Het nieuwe album ‘Sonic Highways’ is nu overal verkrijgbaar.

Pinkpop 2015 – 12, 13 En 14 Juni 2015

De 46ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 25 februari 2015 in poptempel Paradiso te Amsterdam. Informatie over de kaartverkoop volgt. Let op: via internet kunnen vóór de officiële start voorverkoop al kaarten worden aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 28e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Foo Fighters
Datum: 
12, 13, 14 juni 2015
Locatie: 
Pinkpop, Landgraaf

Reservatie:

Meer over