Met plezier presenteren we u de nieuwe 7” van The Crackups, een band die bij menig vaderlandsche punkliefhebber zeker een belletje zal doen rinkelen. In 2012 nog in de Rock Rally met de instant punk-classic 'A Girl Is Only Good To Fuck’, en daarna lichtjes overschaduwd door zijprojecten als Double Veterans en Warhola. Maar nu zijn ze dus terug met een klepper van formaat: FLOOR!

Crackups is een band van extremen. Waanzinnig snel, maar zo strak als een eendenreet. Loeiend hard maar met een scherp oor voor melodieën. De band ontstond in 2007 en verworf toen al snel een fameuze reputatie in de Belgische underground dankzij enkele legendarische liveshows met een schrikwekkend punkgehalte. In 2010 haalden ze zowaar de finale van Humo's Rock Rally, maar na het verschijnen van het explosieve debuut 'Animals On Acid' verdwenen ze plots van het toneel. De bandleden migreerden naar andere roemruchte bands als Double Veterans, Priceduifkes en Psycho 44.

Maar in 2019 zijn ze terug, een comeback zoals we er in Vlaanderen nooit één hebben meegemaakt... een muzikale sloopkogel met echo's van Stooges, Black Flag en Devo. De songs op de nakende 7" release 'FLOOR' (in de winkels op 26/6) geven alvast een voorsmaakje: korte en stikwilde popsongs die balanceren op het randje van de chaos. In het najaar volgt een volledig album, maar eerst vertrekt de band nog op een tournee langs de zomerfestivals, met stops bij ondermeer Rock Herk (12/7) en Sjock (13/7)!

FLOOR verschijnt als een mooie coloured 7” (al kunnen we geen kleuren garanderen, zò punk is het!). Releasedatum 26/06/2019.

Check de single en het clipje: https://www.facebook.com/watch/?v=1210978529061679

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over