De Britten van Foals zijn terug met hun vierde plaat 'What Went Down'. Vernieuwend, rebels, potig; hun muziek weet keer op keer zowel het publiek als de critici helemaal te overtuigen. Maar met dit nieuwe album slaat het vijftal een nieuwe weg in zijn carrière in.

Al van bij de release van hun debuut 'Antidotes' in 2008 was duidelijk dat we van de heren uit Oxford grootse dingen zouden mogen verwachten. Onder de vernuftige en prettig gestoorde leiding van voorman Yannis Philippakis brengt Foals een veelzijdige en verleidelijke vorm van rockmuziek, op de kruising tussen metal, pop, electro en new wave. Met bezwerende, repetitieve indierock gaan ze vervolgens verder op hun tweede plaat, 'Total Life Forever' met voornamelijk "Spanish Sahara". De groep wordt steeds invloedrijker en sleept zelfs een nominatie voor de Mercury Prize 2010 in de wacht. In 2013 katapulteert opvolger 'Holy Fire' hen definitief naar de top van de Britse rockwereld, mede dankzij tracks als "My Number", dat nu al een klassieker uit hun repertoire genoemd mag worden. Foals draagt zijn nieuwe rol op de internationale podia met veel overgave en stijl, waaronder bij ons in de AB en in het Koninklijk Circus, maar ook en vooral op Rock Werchter en Pukkelpop.

Op 28 augustus onthulde Foals 'What Went Down', een vierde langspeler die er kwam in samenwerking met James Ford (Arctic Monkeys, Florence + the Machine, Mumford & Sons). De plaat staat bol van humanistische thematieken, waarbij ze alle remmen losgooien en de gitaren volop laten gieren. Een nauwkeurig maar oppermachtig album dat Yannis zelf beschrijft als 'het zwaarste en meest oorverdovende uit onze discografie', met twee leadsingles, "What Went Down" en "Mountain At My Gates".

Live wordt er naar hen steeds erg ongeduldig uitgekeken, en Foals kondigt tot onze grote vreugde dan ook een nieuw concert aan op Belgische bodem! Dit keer veroveren ze Vorst Nationaal, meer bepaald op dinsdag 23 februari. De voorverkoop start op vrijdag 16 oktober om 10u. Op uw plaatsen...!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Foals
Datum: 
Dinsdag 23 februari 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over