Radiozender KINK is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli op en rond het terrein van het Down The Rabbit Hole festival te ontvangen op 104.4 FM. Op die manier kunnen festivalgangers op weg naar het terrein of vanuit hun tent via de FM meeluisteren met de programma’s die KINK het weekend vanaf het festival verzorgt.

KINK-dj’s Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Jasper Leijdens en Tessa Mol zenden het hele weekend vanuit Studio Rabbit concertregistraties, live-sessies, interviews en sfeerimpressies uit. Dit jaar spelen onder meer Editors, Underworld, Foals, Vampire Weekend, De Staat en Janelle Monae op het volledig uitverkochte festival. KINK is het enige Nederlandse radiostation waar Down The Rabbit Hole dit weekend live op te beluisteren is.

“KINK is overal ter wereld online te beluisteren en binnen Nederland in de ether via DAB+, de digitale opvolger van FM”, legt programma-directeur Michiel Veenstra uit, “maar veel mensen hebben toch eerder ergens een FM-radiootje liggen voor op de camping dan een DAB+-ontvanger. Voor hen is deze zogeheten evenementen-frequentie een uitkomst, want zo hoor je ook in je tentje de goede muziek van KINK. En wie weet smaakt het voor onszelf ook naar meer, zo’n FM-frequentie”.

In aanloop naar Down the Rabbit Hole geeft KINK de hele week de laatste kaarten weg voor het festival. Luisteraars kunnen de kaarten winnen door op kink.nl/rabbit hun stem uit te brengen op de Down The Rabbit Hole Top 50. Deze lijst wordt vrijdagmiddag vanaf twee uur uitgezonden als opwarmer voor de live verslaggeving van het festival.

KINK is voor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over