De 29-jarige flamboyante Florence Welch leverde voor de zomer een fel gesmaakte derde langspeler: How Big, How Blue, How Beautiful en deze kwam ze gisteren met het nodige enthousiasme aan ons voorstellen in een uitverkocht Sportpaleis. Van die derde plaat werden er inmiddels meer dan 10.000 stuks verkocht in België en dat werd gevierd met een gouden award.

Nieuwe single uit het wereldwijd geroemde album is ‘DELILIAH’, waarvan de bijhorende clip alweer een meesterwerk is. En alsof dat nog niet genoeg is, werd ondertussen ook bekend gemaakt dat Florence + The Machine ook volgend jaar weer het Rock Werchter publiek mag komen verbazen.

Na twee waanzinnig succesvolle platen, is ook opvolger How Big, How Blue, How Beautiful (uit sinds juni 2015) een juweeltje gebleken: intussen staat de teller op meer dan 10.000 verkochte stuks in België, goed voor de goud-status dus. Ook in het buitenland is het album een voltreffer van formaat. ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ kwam in Groot-Brittannië op nummer 1 binnen in de albumlijst en wereldwijd gingen al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Ook in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en een rist andere markten stond het album op nummer 1.

Singles 'What Kind Of Man’ , ‘Ship To Wreck’ en ‘Queen Of Peace’ domineerden volop de ether en opvolger ‘Delilah’ moet niet onderdoen voor de drie eerstgenoemden. De videoclip bij de nieuwe single werd ‘The Odyssey Chapter 6’ gedoopt, en is een zes minuten durende kortfilm die werd opgenomen op en rond het Schotse eiland Easdale. De clip is een vervolg op de eerder uitgebrachte Chapters 1, 2, 3, 4 & 5 van The Odyssey, geïnspireerd door What Kind Of Man, St Jude, Ship To Wreck, Queen of Peace & Long and Lost.

Gisteren zette Florence + The Machine het Sportpaleis in vuur en vlam, want live maakt de vurige Welch zo mogelijk nóg meer indruk dan op plaat. Op blote voeten raasde, sprong en danste ze van de ene kant van het podium naar de andere tijdens een volmaakte set. Aangevoerd door haar uitstekende band die zorgde voor de machtige arrangementen en haar eigen fenomenale stem.

Wie de markante zangeres nog niet aan het werk zag, zakt op 03.07 best af naar Werchter waar Flo met haar wapperende haren de wei van Werchter opnieuw eens flink door elkaar zal schudden.

Om het met de woorden van The Guardian te zeggen:“Florence Welch doesn’t so much seize the opportunity as grab it by the throat and wrestle it to the ground”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: