Sensitive is het aangrijpende debuutalbum van de jonge getalenteerde pianiste Fleur Claesen. Ze kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Momenteel vind ze haar weg naar diverse concertpodia en weet haar publiek te betoveren met virtuositeit, een uitzonderlijke mooie klank en artistieke fijngevoeligheid. Ze studeerde piano aan het Koninklijk Vlaams muziekconcervatorium van Antwerpen als leerlinge van Levente Kende waar ze afstudeerde als Master in Music.

Vervolgens behaalde ze haar diploma van Master in Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Nadien specialiseerde Fleur zich als concert pianiste verder bij Wibi Soerjadi in Nederland. Fleur heeft diverse prijzen behaald waaronder de Cantabile Wedstrijd te Antwerpen en de Bach wedstrijd te Brussel. Ze heeft ook tal van masterclasses in het buitenland bezocht waar zij studeerde bij bekende pianisten en pedagogen. Ze heeft zich ook toegelegd op het bespelen van pianoforte en volgde hiervoor lessen bij Jos Van Immerseel en Claire Chavalier. Fleur concerteert regelmatig in binnen- en buitenland. Fleur heeft reeds werken van Frédéric Chopin, Joseph Haydn,Ferruccio Busoni, Franz Liszt en Dominico Scarlatti opgenomen.

Met haar eerste album “Sensitive” kiest Fleur voor een nieuwe richting binnen de klassieke muziek. “Sensitive” bundelt haar talenten namelijk op een jonge en eigentijdse wijze toegankelijk voor een breed publiek van muziekliefhebbers. Fleur heeft een nauwkeurige selectie gemaakt van herkanbare en toegankelijke klassieke pianowerken voor dit album. Ze presenteert en interpreteert deze muziek op een hedendaagse en eigen manier waardoor “Sensitive” een breed publiek aanspreekt. Op het album zijn werken te horen van oa. Liszt, Chopin, Beethoven en Busoni die het oor van de luisteraar verwennen met warme expressieve pianoklanken.

Uitzonderlijk is ook dat bij het album een DVD wordt aangeboden waarop Fleur een virtuoze live-uitvoering brengt in een actuele setting van oa. Één van de spectaculeirste werken van Liszt. De productie van de CD en DVD gebeurde in de Galaxy Studios te Mol. De CD werd opgenomen zowel in Stereo als Surround maar tevens ook in het toekomstige audio 3D-formaat, Aurophonie genaamd.

Met veel trots stelt Fleur ook haar “Sensitive Tour 2008” voor. Tijdens de “Sensitive Tour 2008”vertaalt Fleur haar passie, overgave en gevoel voor muziek naar een voorstelling waarin de piano centraal staat, maar een hedendaagse en toegankelijke invulling krijgt. Dit concert zal zelfs het hart van de meest nuchtere luisteraar verwarmen. Bovendien concerteert Fleur voor het goede doel.

“Sensitive Tour 2008” is een reeks van 5 concerten op verschillende locaties in Vlaanderen. Fleur brengt tijdens deze concerten klassieke pianomuziek in een eigentijdse setting en concerteert hierbij voor het goede doel. De opbrengst van de concerten in Gent, Antwerpen en Turnhout gaan naar Kom op tegen kanker. In Roeselare zal Fleur spelen voor Kioen ten voordele van de Ziekenhuisclowns. Knokke zal in het teken staan van gehandicaptenwerking Krekenland.

Concertdata:
maandag 10 maart CC De Warande in Turnhout 20u15
woensdag 19 maart Arenbergschouwburg in Antwerpen 20u15
zondag 23 maart CC De Spil in Roeselare 17u00
vrijdag 28 maart CC De Scharpoord in Knokke 20u00
dinsdag 1 april NTG in Gent 20u30.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: