Fleddy Melculy en Sony Music Entertainment Belgium hebben vandaag in onderling overleg beslist om het publiek te weren van de album release showcase vanavond in de Antwerpse zaal Zappa. Geen makkelijke beslissing maar de gezondheid van onze bezoekers gaat in dit geval voorop.

Fleddy Melculy gaat hun show vanavond wél gewoon spelen en intussen hebben we alles in gereedheid gebracht om het concert te livestreamen op de facebook pagina van de groep. De boodschap voor metalminnend Vlaanderen is duidelijk: zet u vanavond om 21u voor uw scherm want Fleddy Melculy is klaar om er een lap op te geven en voor verstrooiing te zorgen in barre Corona tijden. Live kijken vanaf 21u: https://www.facebook.com/fleddymelculy

Morgen komt het derde album ‘SABBATH FLEDDY SABBATH’ van Fleddy Melculy uit. De nieuwe plaat pikt de draad op waar die na het tweede succesvolle album ‘DE KERK VAN MELCULY’ is gelaten: Fleddy Melculy is nu een echte rockster. Achterna gezeten door horden groupies, badend in een luxe leven van geld, drank en drugs. Maar dat staat Fleddy Melculy natuurlijk allemaal niet aan want hij is naar eigen zeggen een echte kutrockster die geen tijd genoeg heeft om al zijn geld uit te geven om bvb genoeg zwembaden te kopen. Voor wie het nog niet door heeft: allemaal heel veel tongue-in-cheek als kapstok voor een nieuw hoofdstuk waarin de band Fleddy Melculy nog verder gaat in het songschrijven. Het resultaat is wellicht het hardste en meest agressieve album van de familie Melculy up to date, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat tot nog toe.

Het artwork is zoals de doorsnee metalhead wel onmiddellijk zal doorhebben een eerbetoon aan het legendarische ‘Sabbath Bloody Sabbath’ album van Black Sabbath uit 1973.

Tracklist:
1. DIMEBAG II
2. DE WERELD IS WONDERMOOI (feat. Sven DC from Aborted)
3. FUCK UW VRIENDEN
4. DAMN TAM TAM (feat. Franky DSVD from Channel Zero)
5. STOP!
6. DE HEL NIET GEZIEN
7. BEEST
8. WORLD WIDE WEG
9. DE METALPOLITIE (feat. Goe vur in den Otto)
10. JUDAS
11. NEDERHEL VS HELGIË (feat. X-Raiders)
12. MELCULIË (DE FLEBANÇONNE)
13. STRENGTH UNITY B*F* R*LL
14. TATTOORAGE
15. KUTROCKSTER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over