Ondertussen heeft het Coronavirus in het kamp van Fleddy Melculy ook al aardig wat roet in het eten gegooid.

Zo werd om te beginnen de geplande cd-releaseshow op 12 maart @ Zappa, Antwerpen in allerijl gecanceld. De band besloot toch te spelen voor een lege zaal en de hele show werd live gestreamd op Facebook.

Naast het feit dat het nieuwe full album uit is gekomen in een periode dat zo goed als alle winkels toe zijn werden ook alle tourdata voor de volgende 3 maanden opgeschort. Daarbovenop moesten alle vastgelegde productiedagen voor een nieuwe videoclip ook worden geschrapt. Maar daar wist de band iets creatief op te vinden: een quarantainevideo!

De band riep via hun social mediakanalen hun fans, die natuurlijk ook allemaal in quarantaine zitten, op om zelf een video op te nemen en door te sturen. De band kreeg op een paar dagen tijd over de 100 inzendingen en van dat materiaal is nu de nieuwe video 'MELCULIË' gemaakt.
Dit is misschien wel de allereerste quarantaine muziekvideo ever.

Fleddy loves Belgium maar in 'MELCULIË' richt Fleddy zijn eigen perfecte land op. En zonder de Rage Against The Machine van de Aldi pretenderen te zijn, is het een komische aanklacht over alles wat soms wel eens vierkant draait in ons prachtige Belgenland.

Het album ‘Sabbath Fleddy Sabbath’ is uit sinds 13/03 en kwam meteen op #2 binnen in de Vlaamse Ultratop charts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over