De stemming is afgesloten en de resultaten zijn bekend! Het staat vast: de tournee van Five Finger Death Punch & Papa Roach passeert ook in ons land!

Beide bands vroegen eind vorige maand met een enquête aan hun fans welke steden zij graag op de agenda van hun aankomende tournee zouden zien. Er werd massaal gestemd, en Brussel is bij de winnaars! Deze onmisbare show is voorzien voor donderdag 26 november, in Vorst Nationaal!

Five Finger Death Punch legde net de laatste hand aan een langverwacht zesde studioalbum. 'Got Your Six' ligt eind augustus in de rekken. De groep rijgt de successen aan elkaar, met als orgelpunten hun laatste tour doorheen Engeland in 2014, die maanden vooraf volledig uitverkocht was, en de grote bijval die hun vorige albums oogstten. 'The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell' Volume 1 & 2 bereikten beide al vanaf de release in 2013 de tweede plek op de US Billboard. Vol 1 schopte het sindsdien tot een Gouden Plaat in de States en Canada. En voor de volledigheid: hun singles "Lift Me Up" (featuring Rob Halford van Judas Priest), "Battle Born" en "Wrong Side of Heaven" (waarvan de video al zo'n 30 miljoen YouTube-views telt) haalden de top van de singles-charts.

Papa Roach, langs de andere kant, verzamelde al meerdere platina albums en tal van nominaties, en behoeft geen introductie meer. De vaandeldragers van de melodieuze hardrock zijn een inspiratie voor talloze grote namen in de metalscene. Zij brachten hun achtste langspeler 'F. E. A. R.' begin dit jaar uit en lieten al memorabele liveshows optekenen op de festivals in Reading en Leeds. De tweede single "Gravity" staat op het punt om uitgebracht te worden en doet al heel wat stof opwaaien. En 2015 wordt voor hen ook het jaar waarin ze de vijftiende verjaardag van hun debuutalbum 'Infest' vieren, dat afklokte op ruim 8 miljoen verkochte exemplaren.

Het lijdt geen twijfel; donderdag 26 november staat met een groot kruis aangeduid in onze agenda! Een onversneden metalavond in het vooruitzicht! De ticketverkoop gaat van start op woensdag 17 juni om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Five Finger Death Punch & Para Roach
Datum: 
Woensdag 17 juni 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over