Op het Luisterplein in Gent vonden de vorige drie dagen de halve finales plaats van de Nekka-wedstrijd , in een samenwerking met Muziekmozaïek en Uitbureau. Negen kandidaten uit de oorspronkelijke 130 inschrijvingen speelden elk een voor een plaats in de finale. De vakjury koos voor In een Discotheek, Neander en The Grassroots Movement.

De finale van de 10de editie van de Nekka-wedstrijd wordt gehouden op zondagmiddag 27 augustus tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen.

  • Plaats van het gebeuren : KBC-auditorium, "Boerentoren" , Eiermarkt.
  • de eerste groep speelt om 15.00u , de laatste om 17.00u
  • In samenwerking met Prospekta en de Provincie Antwerpen .

In een Discotheek

Het gaat hard voor In een Discotheek, de vijfkoppige indieelektroband rond songwriter Maya Mertens. Haar rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie. Hoe melancholischer en onzekerder de tekst, hoe bruter de deunen.

Neander

Neander is onderweg, gaat op reis en stopt soms de tijd. Zingen over gewone dingen die dan toch soms bijzonder blijken. Neander is bestemd voor mensen die houden van het leven en de liefde. Toch gaan Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere verdriet en pijn niet uit de weg. Kwetsbaar, eerlijk en in het Nederlands. Anders dus.

The Grassroots Movement

De wortels van The Grassroots Movement ontsproten in 2014. Enkele goede vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor Hip Hop bundelden de krachten en gingen op zoek naar muzikanten die net als hen inspiratie halen bij alles wat soulfull, funky of gewoon lekker klinkt.

Verplicht werk "Nu nog niet" , Liefde voor Lyriek 2017

De drie finalisten moeten aan de slag met de winnende tekst van Liefde voor Lyriek 2017 , georganiseerd door Creatief Schrijven vzw. De vakjury Mira, Jonas Winterland en Robin Aerts (Het Zesde Metaal) kozen voor de tekst van Zazou , 'Nu nog niet' . Elke finalist zal deze tekst op hun manier op muziek zetten tijdens de finale van de Nekka-wedstrijd .

U kan deze tekst bewonderen op www.creatiefschrijven.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over