Op zaterdagavond 6 juni is het eindelijk zover: dé grote finale van de Champions League waarin topclubs Juventus en FC Barcelona het tegen elkaar opnemen. Het legendarische Olympiastadion in Berlijn is zaterdag het decor van de grootste voetbalwedstrijd van het jaar. Met de kampioen van Spanje en die van Italië komen in de finale twee van de beste teams van dit seizoen tegenover elkaar te staan. Beide clubs wonnen zowel de landstitel als de beker van hun land. Kunnen Messi, Neymar en co ook zaterdag hun favorietenrol waarmaken, of zorgt Juventus opnieuw voor een verrassing? Bij 2BE en op 2BE.be hoef je van dit topduel geen enkel moment te missen.

Tom Coninx: “Dat Barça de finale zou spelen stond in de sterren geschreven. Als je zowel Manchester City, Paris Saint-Germain als Bayern München uit de Champions League kan kegelen, ben je sowieso topfavoriet. Messi, Neymar en wie weet ook Vermaelen staan klaar om de macht in het Europese voetbal opnieuw over te nemen van hun landgenoten van Real. Voor Juventus is dit de eerste finale in 12 jaar. Vandaag is Juve helemaal terug met een landstitel en bekerwinst. Hun ploeg behoort dan wel tot de oudsten van het toernooi, gemengd met killers als Tévez, Spanjaard Morata en supertalent Pogba is de finale voor Barça zeker nog niet beklonken!”

Voor deze grote finale ontvangt Tom Coninx in de Champions League-studio Zeljko Petrovic, de voormalige Montenegrijnse profvoetballer bij PSV, Sevilla en de Joegoslavische nationale ploeg en afgelopen seizoen assistent van Dick Advocaat bij Sunderland. Ook Champions League-kenner Tom Soetaers schuift mee aan de analistentafel. Jan Dewijngaert en Marc Degryse leveren vanuit het Olympiastadion commentaar bij de finale. Michiel Ameloot mengt zich onder de supporters in Berlijn en brengt hiervan live verslag uit.

Finale champions league Juventus FC - FC Barcelona zaterdag 6 juni 2015, live bij 2BE en op 2be.be vanaf 20.15

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over