Met onder andere BlacKkKlansman, The Elephant Man, Hereditary, The Man Who Killed Don Quixote, The Rocky Horror Picture Show Sing-Along en Yellow Submarine

Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het filmprogramma bekendgemaakt. Op het witte doek van Echo kan je genieten van onder andere drie voorpremières, een mysterymovie, muziekfilms, een sing-along en dé horrorsensatie van 2018.

BlacKkKlansman (voorpremière)
Als enige zwarte politieman in Colorado Springs wil Ron Stallworth zich bewijzen en probeert hij het onmogelijke: infiltreren in de Ku Klux Klan. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen mengt Spike Lee’s BlacKkKlansman (2018) woede en humor met een jaren-zeventig-vormgeving.

Bunch of Kunst
Het duo Sleaford Mods brak een paar jaar geleden door als The Voice of Britain. Met de laptop van dj Andrew Fearns en de woedend uitgespuugde teksten van zanger/rapper Jason Williamson veroverden de twee podia over de hele wereld. De documentaire Bunch of Kunst(2017) geeft een inkijkje in hun wereld.

Dogman (voorpremière)
Marcello verzorgt de reusachtige honden van maffiosi uit zijn kuststadje. Om voor zijn dochtertje te kunnen zorgen, is Marcello ook de dealer van het stadje, wat er weer toe leidt dat hij de speelbal wordt van de nietsontziende bullebak Simone. Regisseur Matteo Garrone weet het verwoestende effect van de maffia op de gewone burger messcherp te ontleden.

The Elephant Man (Lowlandsklassieker)
The Elephant Man (1980) vertelt het verhaal van John Merrick, een misvormde man die in het Victoriaanse Londen bekendstaat als de olifantenman. De vorig jaar overleden John Hurt is fenomenaal als Merrick en weet hem ondanks een dikke laag make-up precies de juiste dosis eenzaamheid en tragiek mee te geven.

Hereditary
Dé horrorsensatie van 2018 zie je natuurlijk op Lowlands. Is Hereditary (2018) echt de engste film aller tijden? Daar kun je over twisten, maar zeker is dat debuterend regisseur Ari Aster een griezelig goede film heeft afgeleverd, die je nog lang blijft achtervolgen.

Imagine Fantastic Shorts
Zoals elk jaar heeft het Imagine Film Festival een puike selectie korte films voor Lowlands gemaakt. De sterren van het programma zijn de acteurs uit Downside Up en de even geestige als sinistere Lunch Ladies. De uitsmijter is een explosie van bloederige special effects.

The Man Who Killed Don Quixote.
Toby is een reclamejongen die de kans krijgt om zijn favoriete boek te verfilmen. Dat wordt Don Quichot, maar als de opnamen worden gestopt stuit hij op een dvd van een eerdere film – over Don Quichot! Vanaf dan lopen werkelijkheid en fictie steeds meer door elkaar.

Mandy
Red Miller wordt een gebroken man nadat de liefde van zijn leven Mandy wordt vermoord. Hij zint op wraak en jaagt op de daders. Met Nicolas Cage als woeste wraakgod en een trippy en psychedelische stijl is Mandy (2018) een van de meest bizarre films van het jaar.

The Rocky Horror Picture Show Sing-Along
The Rocky Horror Picture Show (1975) is de perfecte film om als publiek mee te zingen, scènes mee te spelen en je vooraf te verkleden. Het Amsterdamse Lab 111 organiseert maandelijks dit spektakel en neemt hun feestje mee naar Echo. Toekijken is suf, meedoen is het motto.

Searching (voorpremière)
David communiceert met zijn dochter Margot alleen via beeldschermen en is eerder geïrriteerd dan bezorgd wanneer zijn dochter niet reageert. Tot hij ontdekt dat ze vermist is. Searching (2018) vertelt het verhaal met alleen maar schermen van computers, tablets en telefoons. Maar dan zó spannend dat je je eigen scherm vergeet.

Sneak Preview
Verwacht een film die bij zijn première in Cannes met prijzen werd overladen, van een debuterend regisseur die daarmee in één klap zijn naam vestigde. En waarom die geheimdoenerij? Omdat hij pas later officieel te zien is. En nu al exclusief voor jullie in Echo!

Yellow Submarine
Het verhaaltje – over de rockband The Beatles die per gele onderzeeër naar Pepperland reizen om de muziekhatende Blue Meanies te verdrijven – doet er weinig toe, maar de fantasierijke animatie en de muziek maken een feest van Yellow Submarine (1968). Een paar jaar geleden werd de film digitaal opgeknapt en hij ziet er fraaier uit dan ooit!

Eerder werd bekendgemaakt dat Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, James Bay, Bonobo, Dropkick Murphys, Gavin James, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard Wizard, Nile Rodgers & CHIC, Patti Smith, Rag'n'Bone Man, Richie Hawtin CLOSE, Spinvis, De Staat, Stormzy, The Tallis Scholars, Tom Odell en vele andere acts naar Lowlands komen. Via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over