Van 16 t/m 18 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte zevenentwintigste editie van 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats. Vandaag wordt het filmprogramma bekendgemaakt. In filmhuis ECHO draait een diverse filmprogrammering bestaande uit drie voorpremières, de legendarische muziekdocumentaire 'Woodstock', The Dead Don't Die, een Sing-A-Long van de kaskraker Grease, korte films, horror en meer.

Woodstock (Lowlandsklassieker)

Michael Wadleigh (1970)

Special! Deze muziekdocumentaire wordt opnieuw eenmalig vertoond in de Nederlandse bioscopen en zie je als eerst op Lowlands. Een schitterend en rauw verslag van alle peace, love & music tijdens de moeder aller festivals in 1969. Jimi Hendrix zien genieten van die geweldige strot van Janis Joplin en anders wellicht vrienden worden met Joe Cocker? Hier zie je de adembenemende, bijna 4 uur durende trip vol muziek, interviews en sfeerbeelden precies 50 jaar terug de tijd inslingert.

The Dead Don't Die

Jim Jarmusch (2019)

Het stadje Centerville wordt geteisterd door een zombieplaag. De zombies lijken gevoed te worden door wat ze deden vlak voordat ze om het leven kwamen. Lokale agenten moeten zo snel mogelijk zien op te treden om hun burgers te beschermen. Deze zombiekomedie is geen flitsende film met veel actie, maar een film waar de humor gortdroog en deadpan wordt opgediend.

Grease Sing-A-Long

Lab 111/Randal Kleiser (2019/1978)

Het verhaal van de brave Sandy die in de vakantie verliefd wordt op Danny en er pas later achter komt dat hij een bad boy is werd vooral een kaskraker dankzij een soundtrack boordevol klassieke hits. Natuurlijk ken je Greased Lightning, Summer Nights en You’re The One That I Want uit je hoofd, maar geen nood als je de dubbelelpee niet in de kast hebt staan – alle liedjes zijn ondertiteld. Vet in de kuiven, petticoats aan en laat je horen!

Diego Maradona

Asif Kapadia (2019)

Deze film schetst een uniek portret van de Argentijn, van zijn straatarme jeugd in een sloppenwijk van Buenos Aires en een mislukte fase bij Barcelona tot de plaats waar hij zijn grootste successen vierde: Napels. Maradona leidde de club uit de armste stad van Italië, bespot door fans uit het rijke noorden, naar de eerste titel ooit. Maar drugsgebruik en banden met de Camorra leidden tot een onvermijdelijke val van halfgod tot outcast.

Yesterday

Danny Boyle & Richard Curtis (2019)

Na een wereldwijde stroomstoring van twaalf seconden is alles hetzelfde gebleven, behalve dat The Beatles nooit hebben bestaan. De ploeterende singer-songwriter Jack is de enige die zich de band herinnert en doorbreekt met het overbekende repertoire van de Fab Four. Een film vol vaart, humor, een forse scheut romantiek, een gastrolletje van Ed Sheeran en vooral heel veel toffe muziek.

Lords of Chaos

Jonas Åkerlund (2018)

In de jaren 80 kwam de Noorse black metalscene in het nieuws door zijn bekendste band, Mayhem. Met satanische rituelen op het podium, een zanger die zelfmoord pleegde, geweld en brandende kerken verwierf de band een ongeëvenaarde cultstatus. Een emotioneel, bij vlagen grappig, maar ook gewelddadig relaas over wat begon als een marketinginstrument en gaandeweg omsloeg naar echte gruwel. Niet voor tere zieltjes.

Beats (Voorpremière)

Chris Robinson (2019)

Als antwoord op een golf van illegale feestjes wordt een wet ingevoerd die raves verbiedt. Johnno en Spanner laten dat niet zomaar gebeuren en tijdens hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer om zich te laten meevoeren door de anarchie en de roes van hun eerste grote rave. Een universeel verhaal over vriendschap en verzet, met een soundtrack vol héle dikke beats.

De Libi

Shady El-Hamus & Top Notch (2019)

De Amsterdamse scholieren Bilal, Gregg en Kevin vervelen zich dood op school en kunnen niet wachten tot het echte leven begint. Bilal droomt van een toekomst als rapper en heeft Gregg maar vast als manager benoemd. Op een dag worden de jongens door een groepje meisjes uitgedaagd om hen ’s avonds in Jimmy Woo te ontmoeten. De jongens weten dat ze geen kans hebben om de fameuze nachtclub binnen te komen, dus moeten ze iets regelen.

Monos (voorpremière)

Jasper Wolf (2019)

Een groep tienerguerrillastrijders in de bergen van de Amazone bewaakt een krijgsgevangen Amerikaanse arts en de koe Shakira. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met drinken, feesten en met hun wapens spelen. Er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt, wordt het menens.

Sorry to Bother You (voorpremière)

Boots Riley (2018)

Cassius is een zwarte telemarketeer, die op een dag het geheim van succes wordt verteld: hij moet zijn ‘white voice’ gebruiken, dat geeft de klanten vertrouwen. Hij klimt op naar de bovenste regionen van de hiërarchie, net op het moment dat zijn collega's zich verzetten tegen onrechtvaardige arbeidsomstandigheden. Cassius moet kiezen tussen loyaliteit aan zijn vrienden of het behoud van zijn nieuwverworven status.

Imagine Presenteert Fantaistic Shorts

Een selectie korte films speciaal voor Lowlands, waaronder de aankomende vader die ervan overtuigd is dat zijn kind een monster is of een dierenliefhebber die een bijzondere toekomst voor zijn dode huisdier zoekt. Of de twee lekker vrijende meisjes die ineens een wel heel vreemde verrassing voor de kiezen krijgen. Extra tof, twee ijzersterke Nederlandse filmpjes: een uit de hand lopend weekendje kamperen en een man die zichzelf heel anders ziet dan de rest van de wereld.
Op www.lowlands.nl staat een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts en vind je ook het complete programma tot nu toe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over