Kinepolis en Filmfestival Gent slaan de handen in elkaar en lanceren ‘Filmfestival Gent on tour’. Vanaf april genieten liefhebbers één keer per maand van een door het Filmfestival Gent geselecteerde film in avant-première bij Kinepolis. Via de samenwerking willen Kinepolis als populaire bioscoopgroep en Filmfestival Gent als prominent Europees filmfestival, het filmaanbod verbreden en artistiek talent dichter bij het filmliefhebbende publiek brengen.

Iedere derde donderdag van de maand wordt zo een vaste afspraak voor cinefielen, want dan zetten Kinepolis Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt de deuren open voor deze avant-premières, soms in aanwezigheid van cast & crew. De veeleisende filmliefhebber wordt om 20.30 uur (een rustig tijdstip) welkom geheten aan een aparte onthaalbalie. Een flyer met achtergrondinformatie verschaft boeiende weetjes en duiding over de regissuer en cast, en de films worden vooraf deskundig ingeleid door een gerenommeerd filmkenner.

Op 19 april 2012 bijt Tyrannosaur (KNT), met in de hoofdrol Peter Mullan (Trainspotting, regisseur The Magdalene Sisters), de spits af.

Daarin heeft weduwnaar Joseph last van destructieve woedeuitbarstingen, tot hij op een dag de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah binnenvlucht. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt. En dat geheim zal verwoestende gevolgen op beide levens hebben.

De avant-première van dit ijzersterk Brits drama van Paddy Considine, ingeleid door Patrick Duynslaegher, legt de lat meteen heel hoog.

Het 39e Filmfestival Gent vindt plaats van 9 tot en met 20 oktober 2012. Meer informatie op www.filmfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: