De Amerikaanse, internationaal gewaardeerde Grammy en Emmy award winnende filmcomponist James Newton Howard gaat voor het eerst ooit op tournee in 2017. Zijn halte in ons land maakt deel uit van het Europese luik dat een twintigtal steden aandoet. Wie al drie decennia filmmuziek voor Hollywood maakt, heeft dan ook een rijk oeuvre om uit te putten en Howard belooft een hele reeks hoogtepunten.

Momenteel werkt James Newton Howard aan de muziek voor de Harry Potter prequelFantastic Beasts And Where To Find Them’ (release in het najaar), een nieuwe soundtrack binnen een rijk palmares met klassieke films zoals Pretty Woman’, ‘Prince Of Tides’, ‘The Sixth Sense’ en ‘King Kong’. Maar ook minder evidente films zoals ‘Blood Diamond’ of ‘Concussion’ kregen door de Howard touch een extra dimensie. Echt pieken deed hij voor de blockbuster ‘The Hunger Games. Denk aan het door Jennifer Lawrence gezongen ‘The Hanging Tree’ en je weet waarom deze Amerikaan maandelijks meer dan 1,2 miljoen luisteraars op Spotify heeft.

Zijn ‘3 Decades of Music For Hollywood’ concertproductie focust op hoogtepunten uit zijn carrière met een uitgebalanceerde mix van muziek, spoken word en video. Howard dirigeert de avond zelf een meer dan honderdkoppig symfonisch orkest en koor laverend tussen recente composities en klassieke filmhits. De componist laat die avond ook in zijn hoofd kijken en vertelt hoe bepaalde scores tot stand kwamen. Boeiende anekdotes worden aangevuld met getuigenissen van mensen waarmee hij samenwerkt, clips en iconische fragmenten uit films.

James Newton Howard heeft muziek geschreven voor meer dan 120 films. Emmy nominaties voor televisieseries als ‘ER’ en ‘Men’ of Academy Award nominaties voor songs uit’ Junior’ en ‘One Fine Day’ maken deel uit van een haast eindeloze lijst. Maar ook pop- en rocksterren weten hem te vinden wanneer de arrangementen net iets meer mogen zijn. Denk aan Elton John, Crosby Stills & Nash, Rod Stewart, Carly Simon, Diana Ross, Chaka Khan, Randy Newman, Toto of Ricky Lee Jones. Voor zijn indrukwekkende carrière ontving Howard al twee Lifetime Achievement awards.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
James Newton Howard
Datum: 
11 november 2016
Locatie: 
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Reservatie:

Meer over