Op zaterdag 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Film Fest Gent draagt daar dit jaar zijn steentje toe bij dankzij het uitgestelde cinematicket voor mensen die zich een cinemabezoek niet kunnen veroorloven. Wie dit jaar Film Fest Gent bezoekt, kan bij de ticketaankoop doneren voor dit initiatief, dat tot stand is gekomen samen met het OCMW Gent en Enchanté vzw. Diens actie van de uitgestelde koffie is het meest bekend bij het brede publiek.

Film Fest Gent gelooft in de kracht van cultuur- en filmbeleving om te bouwen aan een warme, diverse en inclusieve samenleving. Daarom sluit het festival zich dit jaar, in het kader van de Internationale Dag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, aan bij het burgerinitiatief Enchanté.

Enchanté is een netwerk van sociaal geëngageerde burgers en hartelijke handelaars die kleine diensten aanbieden aan zij die er nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot nu ook een uitgesteld filmticket. Alle beetjes helpen om financiële drempels te verlagen, sociale muren te slopen en van Gent een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt.

Praktisch gaat het zo in zijn werk: mensen kunnen bij aankoop van een online ticket bepalen om iets extra te betalen. Dat geld wordt ingezameld voor uitgestelde cinemabezoeken. Na het festival kunnen mensen vervolgens terecht in Kinepolis Gent, Studio Skoop en Sphinx Cinema voor een gratis film. Enchanté maakt dit aanbod bekend bij haar leden via ambassadeurs, armoedeverenigingen en sociale partners als het OCMW Gent.

Met deze steun slaat Film Fest Gent bovendien twee vliegen in één klap: enerzijds steunt deze actie mensen die het minder breed hebben, anderzijds ondersteunt het festival hiermee ook de deelnemende bioscopen Kinepolis, Studio Skoop en Sphinx, die tijdens de coronapandemie harde klappen krijgen.

De actie heeft op dag drie van het festival al 5.774 euro opgeleverd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over