Naar jaarlijkse traditie zet Film Fest Gent filmmuziek en componisten extra in de kijker met een albumrelease. Dit jaar stelt Film Fest Gent met trots het nieuwe album 'Mark Isham: Music for Film' voor.

Mark Isham, eregast tijdens de World Soundtrack Awards 2022, is een van de meest veelzijdige componisten van de voorbije vier decennia. Hij is het best bekend voor zijn trompetwerk, en is ook bekend voor zijn elektronische werk en jazzmuziek. Hij creëerde tal van memorabele scores voor een brede waaier van films en televisieseries, en bedacht daarbij meeslepende en ontroerend eerlijke melodieën die de verhalen die ze begeleiden keer op keer versterken.

Voor de eerste keer wordt er een volledig album gewijd aan Ishams film- en televisiescores. Het bevat een unieke selectie uit zijn enorme oeuvre, waaronder studio-opnames van concert suites uit 42, American Crime, The Black Dahlia, Eight Below, de Oscar-genomineerde score A River Runs Through It en uit zijn recente score The Unbearable Weight of Massive Talent. Andere hoogtepunten van het album zijn de met jazz doorspekte selecties uit Judas and the Black Messiah en The Moderns en een symfonische versie van "On the Threshold of Liberty", een van zijn bekendste originele composities, die ook in Rules of Engagement met veel succes werd gebruikt. De stukken uit Bobby, Judas and the Black Messiah, Life as a House, The Nevers en The Unbearable Weight of Massive Talent zijn voor het eerst sinds de originele opname opnieuw uitgevoerd.

Alle muziek op dit album is uitgevoerd door het Brussels Philharmonic onder leiding van maestro Dirk Brossé. Componist Mark Isham en hoofdtrompettist Thomas Hooten van de Los Angeles Philharmonic hebben elk enkele trompetsolo's voor hun rekening genomen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: