De “Bike for Live2020”-actie van medewerkers van de Sportpaleis Group en enkele concertorganisatoren bracht vandaag 50 000 euro op voor Live2020. Vandaag werden alle zalen van de Sportpaleis Group al fietsend met elkaar verbonden. Zo kon er vertrokken worden aan Vorst Nationaal in Brussel, Capitole Gent, en Ethias Arena Hasselt, of een tour doorheen Antwerpen met als eindbestemming het middenplein van het Sportpaleis.

Ook enkele bekende koppen deden mee. Zanger Helmut Lotti fietste, samen met zijn ‘dream team’, van Capitole Gent naar het Sportpaleis en Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon fietste de ronde die vertrok en aankwam aan het Sportpaleis. Samen werd er meer dan 6200 kilometer afgelegd door 146 deelnemers. Wat overeenkomt met maar liefst anderhalve keer de afstand van de Ronde van Frankrijk!

De opbrengst van deze fietstocht gaat naar LIVE2020, een fonds voor en door de livemuzieksector voor de bedrijven, artiesten en freelancers die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis. De cheque van 50.000 euro werd overhandigd door CEO van de Sportpaleis Group Jan Vereecke aan Jan Timmermans, voorzitter van Live2020.

“We zijn verheugd dat we vandaag deze cheque mogen overhandigen aan Live2020. Een initiatief van onze eigen medewerkers en dit om onze mooie livesector te steunen. Centen die zeer hard nodig zijn voor heel veel mensen waar wij normaal elke dag mee samenwerken. We hadden vandaag ook steun uit de hoek van de artiesten met de aanwezigheid van Helmut Lotti en uit politieke hoek met Jan Jambon.”, aldus Jan Vereecke.

“Wat een fantastisch bedrag! Wij behandelen momenteel de aanvragen die binnenkomen bij Live2020 en dit gaat absoluut goed besteed worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe heel de sector zich inzet voor het fonds.”, zegt Jan Timmermans.

“En nu? Wij kijken hoopvol naar de toekomst. En hebben de laatste weken tal van voorbereidingen gemaakt om in alle veiligheid onze zalen en theaters te kunnen openen. Tijdens het Bike For Live-event hebben we getest met de corona app enerzijds – die de contactopvolging bij grootschalige evenementen mogelijk moet maken. En met de ‘dorst’-app anderzijds om van zodra we terug events in onze zalen kunnen organiseren de bar op een veilige manier te runnen.”, aldus Jan Vereecke.

Meer informatie over het solidariteitsfonds LIVE2020 via www.live2020.be. Storten voor Bike for Live2020 kan nog enkele dagen via www.bikeforlive.be of rechtstreeks via de Koning Boudewijnstichting.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: