Deze zomer keert de spannende quiz Switch terug op Eén, in een fonkelnieuw jasje. Adriaan Van den Hoof geeft de fakkel door aan Fien Germijns. Zij is al gekend als Studio Brussel-presentatrice, en eeuwige enthousiasteling in Iedereen beroemd op Eén. Momenteel verrast ze elke avond kijkers in de dagverse quiz De dag van vandaag. En vanaf komende zomer maakt ze dus ook het mooie weer als jong, fris talent in Switch.

In deze quiz zonder punten nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op. De volgorde waarin de kandidaten staan, is de tussenstand. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale en maakt kans op 1.000 euro. Of meer, als de finale van de dag voordien niet gewonnen is.

Fien was eerder al te zien in Switch, als kandidate dan. Ze speelde afgelopen winter mee in de kerstspecials voor De warmste week.

Fien Germijns: "De leukste vragen zijn degene die je echt totaal pootje lap zetten. Toen ik de vraag van Eén kreeg om Switch te doen, heb ik er een paar dagen over moeten doen om het te geloven. Ik ben vereerd en vooral enthousiast dat ik een programma mag presenteren waar ik zelf grote fan van ben. Vorig jaar nog kandidaat en dit jaar de quizmaster: nu al mijn favoriete Switch!"

Adriaan Van den Hoof: "Na 7 seizoenen Switch ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen. Ik wens Fien veel succes met Switch. Ik ben ook blij dat de VRT de captatie van mijn lopende theatervoorstelling 't Zal schoon zijn als het af is zal uitzenden."

Lotte Vermeir, netmanager Eén: "We willen Adriaan heel hard bedanken voor de voorbije zomers vol Switch-plezier. Daarnaast zijn we blij dat Fien de fakkel overneemt. Fien is een onmisbare schakel in De dag van vandaag, haar enthousiasme spat van het scherm. We zetten hier verder op in door van haar één van de leading ladies van Eén te maken. Ik kijk er alvast naar uit!"

Fien blijft ook de ochtendshow van Studio Brussel presenteren. Tijdens de opnames van Switch begin juni wordt ze enkele weken vervangen door Linde Merckpoel. Ook na de zomervakantie maakt Fien de luisteraars van Studio Brussel elke ochtend weer met veel enthousiasme wakker.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: