Na de librettolezing, de muziektheatervoorstelling en de unplugged versie gaat zaterdag 24 oktober tijdens World Opera Day 2020 Fidelio, de allereerste Belgische geanimeerde opera-kortfilm, in wereldpremière. We zouden het fijn vinden als we samen met jullie meer zichtbaarheid zouden kunnen geven aan deze primeur.

Een actueel pleidooi voor meer liefde en rechtvaardigheid.

Florestan en Leonore zijn twee jonge geëngageerde artiesten die geloven in een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen om te betogen tegen de repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, geeft het bevel de manifestanten hardhandig uit elkaar te slaan en Florestan op te sluiten in een geheime kelder. In een nachtmerrie herbeleeft Leonore het gewelddadige moment waarin zij van haar vriendje gescheiden wordt. Zij schrikt wakker en beseft dat als ze Florestan ooit levend terug wil zien, ze een manier zal moeten vinden om hem te bevrijden…

15 minuten kijk- en luisterplezier voor jong en oud!

CREDITS

Voor de realisatie van deze tekenfilm werkte Judith Vindevogel, artistiek leider van muziektheater WALPURGIS, de afgelopen maanden intensief samen met het animatieduo Roman Klochkov en Anna Heuninck, de jonge sopraan Lisa Willems, de bas Kurt Geysen en acteur Stefaan Degand. Jago Moons, arrangeerde de muziek van Beethoven voor het Vlaamse kamermuziekensemble Oxalys en foley artist Elias Vervecken zorgde samen met het Brusselse stadskoor Stemmer, opnameleider Benjamin Dieltjens en sound engineers Marina Lerchs en Yannick Willox voor de final touch.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over