Een vernieuwde website en een fris eigentijds logo zijn nu al de voorbode van de 5de (feest) editie van het Festival van de Ambiance, dat op zaterdag 5 december in ’t Kuipke in Gent plaatsvindt. Kenmerkend voor het festival is de unieke line-up waarbij Lindsay, Sasha & Davy, Yves Segers, Willy Sommers, Christoff, De Romeo’s en Jan Smit, moeiteloos het podium delen met 2 Fabiola en 90’s iconen 2 Unlimited. Deze laatsten spelen trouwens voor het eerst in hun carrière op Gentse bodem. Tussen de optredens wordt het publiek getrakteerd op de beste mixen van deejay Ward. Wie tickets wil reserveren voor het Festival van de Ambiance, kan dat via www.festivalvandeambiance.be

Eén van de doelstellingen van festivalorganisator Benelive Entertainment bestaat erin om een zo gevarieerd mogelijke affiche samen te stellen. Met het oog op de editie van 5 december is men alvast goed geslaagd in het opzet. Kris Bloemen: “Vorig jaar hebben we een rondvraag gedaan bij onze festivalgangers, waarbij we peilden naar de unieke kenmerken van ons festival. Naast de unieke locatie van ’t Kuipke in het Gentse Citadelpark, kwam vooral de muzikaal gevarieerde affiche naar boven. Het klopt inderdaad dat je alleen maar op het Festival van de Ambiance het ene moment opgaat in de polonaise en het andere moment staat rond te springen op de stevige beats. Er is één constante op het Festival van de Ambiance en dat is dat alle artiesten tijdens hun optreden alleen maar hun grootste hits en meezingers brengen, waardoor het publiek van de eerste tot de laatste minuut wordt meegezogen in de unieke sfeer van ons festival”.

Het staat als een paal boven water dat bij de doortochten van Yves Segers, Willy Sommers, Lindsay, De Romeo’s en Christoff het publiek moeiteloos gaat meezingen. Het zijn stuk voor stuk doorwinterde artiesten die doorheen de jaren vaste waarden zijn geworden in de showbizz. Artiesten die telkens weer het beste van zichzelf geven en ervoor zorgen dat het publiek een topavond beleeft.

Vernieuwen

Het Festival van de Ambiance gaat mee met z’n tijd en durft het aan om te vernieuwen en vooral ook om de nieuwe generatie succesartiesten kansen te geven op het grote podium in Gent. Eén van die nieuwe namen is Sasha & Davy. Niet alleen in het echte leven vormt Sasha Rosen met haar Romeo Davy Gilles een koppel, ook muzikaal zijn ze reeds een aantal jaren erg succesvol bezig. Twee blendende stemmen en catchy popsongs vormen de unieke ingrediënten van hun muzikaal verhaal. In de wandelgangen worden ze wel eens omschreven als ‘de nieuwe Nicole & Hugo’ - iets wat ze overigens zelf als een groot compliment beschouwen. ‘Mamma Maria’, ‘Wij zijn één’ en ‘Van hier naar oneindig’ zijn voorbeelden van Sasha & Davy liedjes die het erg goed doen bij het publiek en waarmee ze straks ook zullen uitpakken tijdens hun optreden in Gent.

2 Unlimited

Als je praat over de jaren negentig, dan is er één groep die er met kop en schouders bovenuit steekt, 2 Unlimited. Met hun aanstekelijke - en nog steeds eigentijdse pop-dance songs, scoorden Ray Slijngaard en Anita Doth op een paar jaar tijd echte wereldhits. ’No Limit’, ’Twilight Zone’, ‘Get Ready For This’, zijn maar een paar voorbeelden van 2 Unlimited klassiekers die nog steeds enorm worden gewaardeerd door het publiek. Ook de cijfers zijn indrukwekkend. Wereldwijd verkocht 2 Unlimited meer dan 20 miljoen albums en singles en zijn hun hits terug te vinden op meer dan 60 miljoen verzamelalbums. Ze behaalden in quasi elk land ter wereld goud, platina of veelvouden hiervan. Dat 2 Unlimited dé groep is van de jaren negentig, bewijzen ook de 3 World Music Awards die ze drie keer wonnen als ‘Best Selling Artist of the Year’. Opmerkelijk is het feit dat Ray en Anita, ondanks het vele reizen, nog nooit eerder hebben opgetreden in Gent. Het wordt dus de allereerste keer dat 2 Unlimited neerstrijkt op Oost-Vlaamse bodem.

Lage landen

Van bij onze Noorderburen komt niet alleen 2 Unlimited aanwaaien, ook Rob de Nijs en Jan Smit zijn van de partij op het Festival van de Ambiance. Beide artiesten zijn doorheen de jaren sterk vergroeid met Vlaanderen, want hun liedjes zijn ook bij ons grote successen. Zodra Jan Smit ‘Als de nacht verdwijnt’ of ‘Als de morgen is gekomen' inzet of Rob van wal steekt met ‘Banger hart’ of ‘Malle babbe’, mag je er zeker van zijn dat de sfeer en ambiance in ’t Kuipke een absoluut hoogtepunt bereikt. Datzelfde gevoel gaat er trouwens ook nog zijn zodra 2 Fabiola het podium opstapt. Niet alleen hun Eurodance klassiekers ‘Lift U Up’, ‘I’m On Fire’ en ‘Freak Out’ zullen aanslaan, ook hun monsterhit ‘She’s after my piano’ van vorige zomer zal gegarandeerd worden meegebruld.

Ward

Nieuw op het festival is de aanwezigheid van de Limburgse deejay Ward. ‘My life is music and music is life’ vat deze turntable whizzkid het best in acht woorden samen. Veelzijdigheid is troef, want Ward staat bekend als Belgisch meest getalenteerde crossover dj. Van Studio 54 in het Sportpaleis en I Love the 90's in de Ethias Arena tot Tomorrowland in Boom, Ward is de party-dj bij uitstek. Overal waar hij komt zijn z’n sets ijzersterk en blijft hij als straffe deejay bij het publiek ook over de tongen gaan. Op de komende editie van het Festival van de Ambiance heeft Ward een sleutelrol en zorgt hij ervoor dat de optredens vlekkeloos in elkaar overgaan. “Ook voor mij is dit een uniek en nieuw concept, maar eigenlijk ligt het helemaal in lijn met wat ik altijd al probeer te doen, en dat is een dik feest bouwen! 't Kuipke is een prachtzaal! We gaan, samen met de andere artiesten, voor een topavond zorgen! Ik heb er nu al zin in”, zegt Ward enthousiast.

Het Festival van de Ambiance vindt plaats op zaterdag 5 december in ’t Kuipke in Gent met optredens van Sasha & Davy, Yves Segers, Willy Sommers, Christoff, Lindsay, 2 Fabiola, Ward, De Romeo’s, Jan Smit, Rob de Nijs en 2 Unlimited. Tickets kan je reserveren via www.festivalvandeambiance.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival van de Ambiance
Datum: 
Zaterdag 5 december 2015
Locatie: 
Kuipke Gent

Reservatie:

Meer over